70’lik Dedelerin Kızak Ve Karda Futbol Keyfi

Erzurum’da uydu üzerinden yayınlanan bir eğlence programının çekimleri için karda kızak yarışı yapan 70'lik dedeler, renkli görüntülere sahne oldu.

70’lik Dedelerin Kızak Ve Karda Futbol Keyfi
banner98
Erzurum’da uydu üzerinden yayınlanan bir eğlence programının çekimleri için karda kızak yarışı yapan 70'lik dedeler, renkli görüntülere sahne oldu.

"Kardan Adam", 2014 yılının ilk programının çekimlerini Başçakmak köyünde yaptı. Ev sahibi, köy muhtarı İbrahim Çankaya idi. Eksi 25 derece soğuğa aldırış etmeden futbol maçı yapan köyün ihtiyar delikanlılarının performansları görülmeye değerdi. Onlarca köylünün kızaklarla ve leğenlerle yaptığı kızak yarışı ilginç görüntülere sahne oldu.

Yaşları 50 ile 85 arasında değişen Başçakmak köyünün ihtiyar delikanlıları, formalarını sırtlarına geçirerek aralarından kurdukları iki takımla maç yaparken, maçın hakemi programın yapımcısı ve sunucusu Salih Yalçın idi. Köyün sağlık ocağının hemen yanında organize edilen futbol müsabakasında herhangi bir sağlık sorunu yaşanmazken, köyün ihtiyar delikanlılarının maç boyunca fairplay örneği sergilemeleri dikkatlerden kaçmadı. Maç sonunda mavi beyazlı takım sarı kırmızılı takımı 2-1 yendi. İlerlemiş yaşlarına ve sıfırın altında 25 derece soğuğa rağmen performansları hiç düşmeyen köyün ihtiyar delikanlıları, akşam saatlerine kadar geleneksel oyunlar ve kültürel etkinliklerle herkesi büyüledi.

TEL HELVASI ÇEKİP, HALAY ÇEKTİLER

Günün ilerleyen saatlerinde Başçakmak köyünün köy odasında toplanan köylüler ve program ekibi, Erzurum’un unutulmaya yüz tutmuş geleneklerini canlandırdı. Genişçe sofaya hazırlanan un ve şeker ile tel helvası çekildi. Esprilerin havada uçuştuğu programda oynanan yöresel oyunlarda atılan dayaklardan program ekibi de nasibini aldı. Erzurum’un yöresel yemeği olan tatar böreği, Kavurga eşliğinde türküler söylenip maniler okundu. Kardan Adam Kameramanı Ünal Karaca ve yerel sanatçı Özge Polat’ın da katıldığı Başçakmak köyü programı sonrasında program ekibine özel uğurlama töreni düzenlendi.

"AMACIMIZ ERZURUM’U YAŞATMAK"

Kardan Adam program yapımcı ve sunucusu Salih Yalçın, programa gösterilen ilgiden dolayı programa 2014 yılında da devam edeceği müjdesini verdi. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşa siyasetten uzak hoş ve zevkli günler geçirtmek için çabaladıklarını söyleyen Yalçın, “Erzurum’un çok zengin gelenek ve göreneklerini bu programlarla gün yüzüne çıkarmanın gayretindeyiz. Vatandaşlarımızdan gelen olumlu tepkiler bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Sponsorlarımızın da destekleriyle yeni bölümlerimizle izleyicilerimizin karşısında olacağız. Bizi izlemeye devam edin” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0