21.TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali'nin üçüncü gününde geride kaldı. Samsun Piazza AVM Paribu Cineverse sinemalarında devam eden festival, 25 Haziran'a kadar film gösterimleri ve yaratıcı atölye çalışmaları ile çocukların sinemasının büyülü dünyada keyifli bir şekilde piyasaya sürülmeye devam edecek.
Festivalin Üçüncü Gününde Uydurma ve Yazarlık Atölyeleri Miniklerle Buluştu
21. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali'nin üçüncü nesil uydurma ve yazarlık atölyeleri çocuklarla buluştu. Çocuklar atölyelerde yaratıcılıklarını keşfetme fırsatı buldu. Uydurma atölyesinde hayal dünyalarını serbest bırakan minikler, kendi karakterlerini ve hikayelerini yaratmanın keyfini yaşadı. Yazarlık atölyesinde ise çocuklar, bilgiyi kağıda dökerek hikaye anlatıcılığının temel adımlarını öğreniyorlar.
Festival programı, kalan günlerde yazarlık, oyunculuk ve drama atölyeleriyle çocukların sanatsal yaratıcılıklarını yansıtan ve sinemada ilham veren anlar yaşatmaya devam edecek.
Festivalde Sinema Keyfi Devam Ediyor!
Beş gün boyunca devam edecek olan festivalin üçüncü sınıfında film gösterimleri devam etti. Festivalin üçüncüsü “Ozi: Doğanın Koruyucusu”, “Meraklı Kedinin 10 Yaşamı” ve Kardeş Takımı 2” filmleri minik sinemaseverlerle buluştu. “Cesur Panda: Görevimiz Afrika”, “Karlar Kraliçesi ve Prenses”, “Cesur İtfaiyeci”, “Ejderham ve Ben”, “Benim Tatlı Diş Perim” ve “Dedektif Sun ve Ekibi: Kurtarma Operasyonu” adlı filmlerin gösterimi yapılıyor.
FESTİVAL PROGRAMI
24 HAZİRAN SALI
11:00 – Karlar Kraliçesi ve Prenses (80')
13:00 – Cesur İtfaiyeci (92')
14:00 – Yazarlık Atölyesi
15:00 – Cesur Panda: Görevimiz Afrika (86')
16:00 – Sinemada Çocuk Filmleri
25 HAZİRAN ÇARŞAMBA
11:00 – Ejderham ve Ben (91')
13:00 – Benim Tatlı Diş Perim (85')
14:00 – Oyunculuk Atölyesi
15:00 – Dedektif Sun ve Ekibi: Kurtarma Operasyonu (88')
16:00 – Drama Atölyesi
TÜRSAK Hakkında
1991 yılında sinema, televizyon, güzel sanatlar, basın, iş ve politika dünyasının işleyişinin 215 üyesinin katılımıyla kurulan Türkiye Sinema ve Görsel-İşitsel Kültür Vakfı - TÜRSAK; 31. yılını doldurmuş olan özerk bir vakıftır.
Bugüne kadar onlarca değerli yönetmen, bireysel sinema öğrencisi ve sektör çalışanları yetiştiren TÜRSAK Vakfı, sektörel endüstriye kalite elemanları kazandırıldı. Diğer birçok uluslararası festival, film haftası, yarışma, panel, seminer, sempozyum ve atölye gerçekleştirdiği, yaptığı yayınlar ve yapımlarla sinema sektörü ve tanıtım bilgi birikimine katkı sağlayan vakıf; aynı zamanda 2005-2008 yılları arasında Türkiye'nin uluslararası tanıtım adına en kaliteli, en büyük projelerinden biri olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin organizasyonu gerçekleştirildi ve festivale şu anki uluslararası ortamda kazandırıldı; Festivale kazandırdığı film pazarıyla festival sinemacıların buluştuğu bir merkez haline getirildi. Kurulduğu gün güncellenene kadar ilkeler ve ilkeler doğrultusunda hareket eden, yegâne amacı halka hizmet etmek olan TÜRSAK Vakfı; Gerçekleştirilen organizasyonlarla kitlelerin bilinçlenmesini sağlayan ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan bir vakıftır. TÜRSAK Vakfı, Mart 2021'den itibaren Cemal Okan'ın başkanlığındaki yeni yönetim kurulu tarafından yönetilmektedir.