2018 YILI 2 FUARLA SONA ERECEK…

 AYAKKABI VE EĞİTİM SEKTÖRÜ BU FUARLARDA BULUŞACAK  HASAN EKER: 2018 YILINDA HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK…  HADSAN EKER: 2019’DA EN AZ 6 FUAR YAPACAĞIZ…

2018 YILI 2 FUARLA SONA ERECEK…
banner98

BURSA - Network Fuarcılık ve Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi tarafından Aralık ayında düzenlenecek ‘2. Ayakkabı ve Deri Ürünleri Fuarı’ ile ‘Eğitim ve Kırtasiye Fuarı’nın tanıtım toplantısı yapıldı.

2018 yılı içerisinde Merinos AKKM ile birlikte 7 fuarı Bursa’ya kazandıran Network Fuarcılık, yılın son 2 fuarıyla ilgili de hazırlıklarını tamamladı. Bu 2 fuarla ilgili tanıtım yapmak üzere basın mensuplarıyla bir araya gelen fuarların paydaşları, bu 2 fuara dair bilgilendirme yaptı.

Merinos AKKM’de düzenlenen basın toplantısına; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Altıntaş, Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin, BTSO 33. Komite Başkanı Ramazan Kuneroğlu, BTSO Meclis Üyesi Altuğ Gencer ile Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Odası Başkan Yardımcısı İsmail Akar katıldı.

Farklı şehirlerden 1000’e yakın alım heyeti

Ayakkabı ve Deri Ürünleri Fuarı’nın yoğun talep üzerine yılda 2’ncisini düzenlediklerini ifade eden Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, fuarın 5-8 Aralık tarihlerinde Merinos AKKM’de düzenleneceğini söyledi. Fuara, İstanbul, Kayseri, İzmir, Ankara, Kastamonu gibi şehirlerden 1000’e yakın alım heyetinin de iştirak edeceğini belirten Eker, “Bursa “ZENNE” dediğimiz bayan ayakkabısında güçlü bir üretim sektörüne sahip. Bu konuda markalaşmak istiyoruz. Biz fuarlarımızı önce yerelde, sonra ulusalda, daha sonra da uluslararası arenada güçlendirmek istiyoruz. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Türkiye Ayakkabı Federasyonu, Bursa Ayakkabıcılar Odası, BTSO 33. Komite, Deri OSB, BESOB’un desteklediği fuarımıza şu ana kadar 40 firma katılıyor. Stant satışlarımız devam ediyor. Tamamen profesyonellere yönelik olan bu fuarda halka satış olmayacak.”

“Eğitimin önemi tartışılmaz”

Bu yılın son fuarı olacak olan ‘Eğitim ve Kırtasiye Fuarı’yla ilgili de bilgi veren Eker şunları söyledi: “Eğitimin öneminden hareketle düzenlediğimiz Fuarımız, 13-16 Aralık tarihleri arasında yine Merinos AKKM’de yapılacak. Fuarımıza; özel okullar, özel üniversiteler, devlet okulları, kırtasiye firmaları, matbaacılar katılacak. Fuarımız yine tamamen tanıtıma yöneliktir. Bursa esnafımızı korumaya özen gösteriyoruz. Satışa yönelik fuarlar yapmıyoruz. Zaten misyonumuz da Bursa’da fuarcılığın gelişmesi ve Merinos AKKM’de daha fuar yapılmasıdır. Satış amacımız yoktur. Fakat fuar alanının yüzde 25’lik kadarında isteyen firmalara satış yapma hakkı TOBB kanununa göre vardır.”

“Talep olan fuarlara devam edeceğiz”

2018 yılında 11 fuar yapacakları sözünü verdiklerini, bunlardan da 2’sini birleştirip 9 fuar yaparak hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Eker, bu fuarlardan talep olanlarının 2019’da da devam edeceğini ve 2019 yılında en az 6 fuar yapmayı amaçladıklarını belirtti. 2018 yılında şu ana kadar 7 fuar yaptıklarını söyleyen Eker, sözlerini şöyle noktaladı: “7 fuarda 302 katılımcı oldu. Toplamda 27 bin 129 ziyaretçimiz oldu. İhtisas fuarı olarak bakıldığında iyi bir sayı olduğunu söyleyebiliriz. Yurt dışından 170, yurt içinden de 4 bin kişilik alım heyeti geldi. Bu yıl son 2 fuarımızı da yaparak yılı başarılı bir şekilde sonlandırmak istiyoruz.”

Network Fuarcılık’a teşekkür…

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Altıntaş da şunları söyledi: “Fuarcılığı önemsiyoruz. Özellikle yeni nesil kuşakta daha görünür hale gelebilmenin önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda fuarcılık önemli bir unsur. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin de, “Bursa’nın bayan ayakkabı sektöründe ciddi bir ağırlığı var. Sektör Bursa’da güçlü. Birinci fuardan başarılı sonuç alınca ikincisini de yapmak istedik. Yerel yöneticilerimize ve Network Fuarcılık’a minnettarız. Amacımız Bursa’ya yeni müşteriler getirip sektöre katkı sağlamak” diye konuştu.

BTSO 33. Komite Başkanı Ramazan Kuneroğlu ise, birinci fuardan çok olumlu sonuçlar aldıklarını ve neler yapabileceklerini gördüklerini belirtti. Kuneroğlu, bu fuarın ikincisinin daha iyi olacağını da sözlerine ekledi.

BTSO Meclis Üyesi Altuğ Gencer de, “Bu fuarların adım adım büyüyeceğini düşünüyorum. Bursa’nın bu anlamda potansiyeli var. Bu bir tohum bunun ağaca dönüşmesi mümkündür. Özellikle ülkenin şu an bulunduğu durumda bu fuarın olumlu sonuçlar getireceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0