112 BİN M2 ARSA BELEDİYEYE KAZANDIRILDI

Orhangazi Belediyesi’ne ait İznik Gölü Sahilinde daha önceki Belediye döneminde Arıtma Tesisi inşaatı için Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen 235 bin m2 arsanın 96 bin 700 m2lik bölümü ile, yine mezbahane yapımı için Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan 15 bin 400 m2 arsa, Büyükşehir Meclisinin kararı ile yeniden Orhangazi Belediyesi’ne devredildi. Her iki arsanın tapusu de belediye adına çıkarıldı. Başkan Çağlayan Orhangazi Belediyesi’ne toplamda 112 bin m2 arsanın Orhangazi Belediyesi’ne kazandırıldığını belirtti.

112 BİN M2 ARSA BELEDİYEYE KAZANDIRILDI
banner98

Daha önce Orhangazi Belediyesi’ne ait olan İznik Gölü Sahilinde Arıtma Tesisi bölgesindeki toplam 235 bin m2 arsa önceki dönem belediye yönetiminin arıtma tesisi arsasının devri esnasında arsanın tamamının Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ’ye devredilmesi sonrasında ortaya çıkan arsa sorunu Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın devreye girmesi ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın onayı sonrasında arsanın 96 bin 700 m2’lik bölümü yeniden Orhangazi Belediyesi’ne devroldu.

İfraz işlemleri yapılmayınca arsanın tamamı gitmişti

İznik Gölü sahilinde daha önce yapılan Arıtma Tesisi inşaatı için önceki dönem Orhangazi Belediyesi yönetimi arıtma tesisi için 35 bin m2 arsayı Büyükşehir Belediyesi’ne devretmesi gerekirken, gerekli ifraz işlemleri yapılmadığı için 235 bin m2 arsanın tamamı BUSKİ’ye devrolmuştu. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan 235 bin m2 arsanın bir bölümünün yeniden Orhangazi Belediyesi’ne devri için devreye girmesi sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da onayı ile arsanın 96 bin 700 m2’lik bölümünün Orhangazi Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili meclis kararı alındı. Meclis kararının ardından ise Göl kenarındaki arsanın 96 bin 700 m2’lik bölümünün tapusu Orhangazi Belediyesi’ne geçti.

Mezbahane arsası da Orhangazi Belediyesi’ne geçti

Yine Orhangazi Belediyesi’nin eski yönetimi tarafından Mezbahane binası Büyükşehir Belediyesi’ne devredilirken, ifraz işlemlerinin yapılmamasından dolayı bina ile birlikte toplam 15 bin 400 m2 arsanın Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesinden sonra yeni Mezbahane binasının yapım yetkisi Orhangazi Belediyesi’ne verilmesinin ardından arsanın tamamı yine Büyükşehir Belediyesi kararı ile Orhangazi Belediyesi’ne devredilmiş oldu. Devir işlemlerinin ardından ise Mezbahane binası ile yanındaki arsa olmak üzere toplamda 15 bin 500 m2 arsanın tapusu Orhangazi Belediyesi’ne geçti.

Alinur Aktaş’a teşekkür                                 

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, her iki arsanın yeniden Orhangazi Belediyesi’ne devri konusunda son derece olumlu yaklaşım içinde olan ve devir işlemlerinin gerçekleşmesine destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ederek, İznik Gölü sahilinde bizim için son derece değerli olan 235 bin m2 arsanın tamamı daha önceki yönetim döneminde sadece Arıtma tesisi arsası devredilmesi gerekirken, ifraz işlemlerinin yapılmamasından dolayı arsanın tamamı Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişti. Ancak yaptığımız girişimler sonrasında arsanın 96 bin 700 m2’lik bölümü yeniden Orhangazi Belediyesi’ne devredilmiş oldu. Büyükşehir Belediyesi’nde kalan 100 bin m2lik bölümde ise BUSKİ’nin Arıtma tesisini genişletme ve Büyükşehir Belediyesi’nin yeni araç ikmal merkezi kurma çalışması olacak. Aynı şekilde Mezbahane arsasının tamamı da yeniden Orhangazi Belediyesi’ne devrolmuş oldu. Burada da yine Orhangazi Belediyesi olarak yap işlet devret modeli ile modern bir et kesim tesisini ilçemize kazandıracağız. Bu çalışmalarda bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve BUSKİ yetkililerine de teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0