banner101

FARUK ÇELİK’TEN HODRİ MEYDAN, ATIŞ SERBEST VE BESLEMELER

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerine artık sayılı günler kaldı.

Hale hazırda 24 Haziranda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kulislerde Mayıs veya Nisan ayları konuşulmakta.

Yani bu derenin altından daha çok sular akabilir.!

Gerçi şu anda gündem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için yerel mahkemenin verdiği hakaret suçu işlediğinden dolayı verilen 2 Yıl 7 Ay 15 gün hapis cezası ve siyaset yapma yasağı getirilmesi ülke gündemine bomba gibi düştü.

Gerçi bu mahkeme kararının İstinaf ve Yargıtay kararı ile kesinleşmediği için herhangidir yaptırımı yok ama süreç hızlı ilerlerse her şeyin değişebileceği konuşuluyor.

Tatbikî bu davanın olumsuz kararı sonrasında siyaseten 6’lı masa liderleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu verilen karardan dolayı mağduru oynayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane binasının önünde yüzbinlerce kişi ile şov yapma fırsatı verdi. Hatta İmamoğlu için 6’lı masanın Cumhurbaşkanı Adaylığı şimdiden hayırlı olsun diyenler bile vardı.

Neyse gelelim biz asıl konumuza…

Bursa’da siyaseten meydanlarda şu anda bile in cin top oynarken eski Bakanlardan Faruk Çelik’in her yerde görmek mümkün. Gerçi şu anda ne bir makamı var nede kendisine verişmiş bir görev olmasa da sade partili bir vatandaş olarak Cumhurbaşkanına önümüzdeki 2023 seçimlerini kazanması için derdi olan bir siyasetçi olarak karşımıza çıkıyor.

Bilmeyenleriniz olabilir eski Bakan Faruk Çelik 2017’de Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığını bırakırken görevi Ahmet Eşref Fakıbaba’ya devretmişti. Bu arada bu halef selef durum enteresan bir olayın da tezayülüydü. 201O yılında Şanlıurfa Milletvekili ve Bakanı olan Faruk Çelik’in olması hasebiyle dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptıktan sonra Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşüp Ak Partiye geçmesini sağlayan kişide olmuştu. İşte kadere bakın ki hatta bu görevi de Faruk Çelik’e bizatihi Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. İşte gelinen son noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın trenden inen bir daha binemez dediği ve ilkesel olarak geri adım attığı ve sonrasında Bakanlık yapan Ahmet Eşref Fakıkaba Ak Partiden istifa ederek İyi Partiye geçti ve İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı olarak siyasete devam etmektedir.

Peki, Faruk Çelik Bursa’da neler yapıyor?

Eski Bakan Faruk Çelik ’de 2010 yılından bu zamana kadar Bursa siyasetine dâhil olmasa da kendisine kumpas yapılarak Şanlıurfa’ya gitse de kendi bildiği doğrular üzerinde siyaset yapmaya ve üretmeye devam ediyor.

İşte bu kapsamda ne kadar Bursa siyasetine karışmasa da birilerinin onun bir yere gelmesinde korktukları için mücadele eden üst akıl maşalarını ve tetikçilerini kullanarak hakkında olur olmaz, ipe sapa gelemez ve iftira dolu haberlerle birilerinin beslemesi ile talimatlarla algı yönetimi yapmaya çalışıyorlar.

İşte bu yapılan oyunlara en sonunda eski Bakan Faruk Çelik bir son vermek için Bursa medyasından köşe yazarlarını sabah kahvaltı programında toplayarak atış serbest programını gerçekleştirdi.

Bende programa davet edildim ama Ankara’da Yüksek Lisans eğitimim ve TV programlarım olduğu için katılmadım ama çok arzu ederdim bu programa katılmayı belki bir sonraki programa nasip olur.

Peki Faruk Çelik’in kendisine yapılan bu haksız olaylar ne zaman başladı?

2017 yılında Bakanlık görevi bittikten sonra fitili ateşleyen konu; Bursa’da bir takım besleme ve tetikçi medya kuruluşları Faruk Çelik’in şahsıyla ve ailesiyle ilgili fütursuzca itibar suikastı yapılarak haberler çıkarttırılarak sürecin başladığını söyleniliriz.

Yine o dönemde Ak Parti Bursa’nın İl Başkanı Ayhan Salman başta olmak üzere Bakanları Efkan Ala, Hakan Çavuşoğlu ve Milletvekilleri ile bazı Belediye Başkanları kendi partilerinin Bakanlarıyla ilgili yazılan haberlerden bırakın açıklama yapmayı eleştirmeyi bu haberi yapan medyanın ziyaretine giderek sanki teşekkür eden siyasetçiler oldu.

Peki Bakan Faruk Çelik’inde basın toplantısında söylediği ‘’Besleme ‘’ gazeteciler olarak söylediği kişi veya kişiler kimdi?

Açıklamasında Faruk Çelik bazı gazeteciler için ;Ahlak ve eleştiri ötesinde iftira atan, menfaat sağlamak için kendi tabirimle 'besleme' yürütülen medya anlayışı kesinlikle olmamalıdır.’ diye niye açıklama da bulundu.

İşte bu listeyi hiçbir yerde bulamazsanız, zaten kimsede böyle yürek olmadığı için ancak benim gibi Trabzonlu has Karadenizli uşak yazar.

Öncelikle bu beslemelere kim destek veriyor onu söyleyelim...!

Bursa medyasının iddialara göre istedikleri gibi yazı yazması ve tetikçilik yaparak besleyen kurum Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Alinur Aktaş’tan başkası değildir.

Sorsanız Alinur Aktaş’a :’’olur mu canım biz öyle bir şey yapmayız, bizim Faruk Çelik Bakanımız, abimiz’dir dese de edebiyatı yapsa da gerçekler hiçte öyle değil.

İşte üst akıl olarak parayı veren Bursa Büyükşehir Belediyesi istediği kişileri hedef haline getirerek algı yönetimi ile planlı şekilde yıpratmaya çalışmaktadır.

Bu kapsamda iddialara göre besleme gazeteciler olarak ismi öne çıkan kişiler;

1-Kenan Kibar

2-Nezir Asaroğlu

3-Ercan Akyıldız

4-Nejla (Semra) Teke

5-İsmail Taştan (Yancı)

6-Alpaaslan Yıldız

7-Özlem Yağmur Buğday

8-Hasan Şirin

9-Atilla Sağım

Şimdi ismi geçen bu şahıslar olur mu canım ne alakası var biz Büyükşehirden ticari reklamlar alıyoruz ne var ki bunda diyenler neden Büyükşehir’i eleştiren bir yazısı göremedik veya Faruk Çelik ile ilgili bir olumlu yazı göremedik sormak lazım?

Kayıtlar yalan söylemez malum….

İşte bu ortamda Faruk Çelik kendisiyle ilgili haber yapan ve köşe yazılar yazan kişileri davet etti. Âmâ birde bu kişilerden bazıları utanmadan sıkılmadan onunla fotoğraf çekilip sosyal medyadan paylaşanlar oldu.

İnsanda biraz edep, birazda hayâ olur…

Ne diyebilirim ki?

Anladınız siz onu…

Son olarak medya ile ilgili Faruk Çelik; yerel medyanın desteklenmesi gerektiğini savunarak medya bütçesini ayrım yapmaksızın adaletli kullanılması gerektiğini belirtti.

Besleme medyayı değil, ayakta durabilmesi adına yerel medyayı destekleyin ama bırakın medya da sizi eleştirsin” dedi.

Peki, bu toplantıda Faruk Çelik neleri açıkladı, nelerin mesajlarını verdi?

Türkiye de ve Bursa’da isteyenin istediğini sorduğu “Atış Serbest” kürsüsü gibi bir ilki gerçekleştiren Faruk Çelik “Siyasetçiler sandıkta hesap verir. Resmi görev yapanlar da kamuya hesap vermek zorundadır” diyerek ‘Atış serbest’ istediğinizi sorun” dedi.

Bu arada Bursa’lı Ak Parti’li duayen siyasetçileri de bu tür programlarda yaparak meydanlarda görmek isteriz. Yüreği olan varsa siyasetçiler bu tarzda programları yapmaları gerekiyor. İktidar veya ana muhalefet fark etmez her siyasetçilerin yapması gereken güzel bir program olduğunu düşünüyorum.

Eski Bakan Faruk Çelik basın toplantında sırasıyla Mustafa Bozbey, ile ilgili de farklı yorumlar yapıldığı için bu konuya da açıklık getirdi. Açıklamasında ‘’ Mustafa Bozbey ile çok gezdiğim konuşuluyor. Kendisi benim partimin rakibi. Ömrümde 4-5 kere bir araya geldiğim olmuştur. 1-2 kere bakanlığım döneminde ziyaretime geldiği de oldu. Etkinliklerde merhabalaştığımız oluyor. Ne var ki bunda? Ankara'da da hiç tahmin etmediğiniz isimlerle de görüşüyorum. Herkesle irtibatımız var.’’ dedi.

Yine Eski Bakan Faruk Çelik kendisiyle ilgili haberlerin odak noktasında ulusal haber sitelerine kadar taşınan Alacam’da ki bağ evi ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu.Hatta açıklamasında o malikane veya köşk diyenlere bu yeri gezdirebilirim diye açık kapı bıraktı. Açıklamasında ;’’ Tarım Bakanlığı 5 dönüm üzerindeki alanlara bağ evi ruhsatı veriyor. Aldığımız bağ evi ruhsatıdır. 75'er metrekareden 2 katlı 150 metrekare bağ evi, 70 metrekare depo ruhsatı var. Niyetimiz dahi yokken ev sahibi olmuş olduk. Kestel Belediyesi'nden arkadaş ruhsat verirsem devletin size torpil yaptığını yazarlar. Halbuki bu benim hakkım. O zaman belediyeden bu işi yapmayıp Tarım İl Müdürlüğü 6900 metrekare alana ruhsatımı aldım. Bu herkese açık bir hak. 5 dönüm üzerinde yeriniz varsa Tarım İl Müdürlüğü, belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden birine gidip hakkınızı alabiliyorsunuz. Ama işin merkezi Tarım İl Müdürlüğü'dür. Aylarca yazdınız. Amacınız Faruk Çelik lekelensin. Ben Bursa'ya ne zarar verdim? Çalışmıyor muydum, sorun mu çözmüyordum, milletle samimi değil miydim? Büyükşehir Belediyesi için en büyük desteği ben verdim. İlçe başkanı, il başkanı istesin en büyük desteği ben veririm. İnşaat ustasının oğlu gelmiş, 11 sene bakanlık yapmış. Ben istediğim için olmadı bunlar, tamamen nasip. Ben öyle düşünüyorum. Mehmet Ülger Bey darbeden sonra aday olmuşta olmuş. En sonunda genel başkan adayı olmuş. Hiçbirine seçilememiş. Yani isteseniz de olmuyor. Nasip işi bu işler. Bursa'da da örnekleri var.Bir mutfakla 12 metrekare ev var. Görseniz utanırsınız. Sözcü Gazetesi bunu villa diye lanse etmiş. Uludağ'daki otellerle kıyaslanmış. Bu bina ruhsatlıdır. Gidip görebilirsiniz. ‘’ dedi.

Eski Bakan Faruk Çelik’in Alacam’da ki küçük bağ evi ilgili başta Kestel Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin yaptıkları işlemlerden dolayı bir anlam veremediğini her şeyin yasal olmasına rağmen neden bu kadar zorluk çıkarıldı ve uğraşıldığını anlamadığını da bu basın toplantısında söylemiş oldu.

Birde unutmadan Eski Bakan Faruk Çelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yok görüşmüyor yok elini sıkmadı diye dezenformasyın yapanlara da bu programda noktayı koydu. Eski Bakan Faruk Çelik açıklamasında; ‘’Geçenlerde Yusufeli'ye 4 bakan ve Cumhurbaşkanımız ile beraber gittik. 5'imiz oradaydık ve Cumhurbaşkanımızın karşısına oturdum. Birçok şeyi orada konuştuk. 'Elini tutmadı, gözüne bakmadı' gibi şeyler yazılıyor. Bursa'da kaliteyi düşürmeyin. Geyik yapmayın. İşlerinizi geyiğe düşürmeyin. Cumhurbaşkanı ile 40 senedir tokalaşıyorum. 1 kere de tokalaşmayayım ne olacak yani? Lütfen bireysel anlamayın. Hedef gözetmiyorum. Yapmayın diye söylüyorum.Ben siyasette AK Parti'nin başarılı olması noktasındayım. Bir önceki belediye seçimlerinde görevim yokken 15 gün öncesinden beni Cumhurbaşkanı arayıp, '2 puan gerideyiz Bursa'da. Sen hala evde oturuyorsun' dedi. Bana program verin, gideyim. 15 gün boyunca herkesin ayağına gittim. Kapı kapı koşturdum. 2023'te Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi büyük bir başarı göstererek, finali çok iyi yapması tarafındayım. Türkiye'ye aksaklıkla, eksiklikle, artısıyla, çok büyük hizmetler yaptı.

2023'te aday olup olmadığıma dair sorular soruluyor. Belediye seçimlerinde aday olacakmıymışım. Bunu soranlar siyasetten anlamıyor. AK Parti içindeyse de partiyle alakası yok demektir. Çünkü 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri var en önemli nokta orası. O seçimden sonra neyin doğru olacağı konuşulur. Siz 2023 seçimlerini alamazsanız neyi alacaksınız?’’dedi.


 

Velhasılıkelam Eski Bakan Faruk Çelik bu basın toplantısı ile kendisiyle ilgili haber yapan ,köşe yazan olumlu olumsuz haber yazan herkesi bu toplantıya çağırarak takdir topladığını ifade edelim. Ayrıca Faruk Çelik’in Bursa’da ve Türkiyede tek olan Atış Serbest bölümüyle de kendisiyle ve siyasetle ilgili tüm konulara cevap vermesi de herkesi memnun eden bir tabloyu ortaya çıkartmıştır. Tatbikî eleştiri hakkı herkesin olabilir ama birazda makul eleştiri olması düşünüyorum. Bakalım Bursa siyasetini derinden etkileyen ve ben buradayım hala ayaktayım diyen Faruk Çelik ile ilgili ilerleyen günlerde yine birileri besleme gazeteciler veya tetikçiler devreye girecekler mi merak konusu.!

Bizden şimdilik bu kadar…

Selam ve dua ile

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0