ERDOĞAN'IN BURSA PROGRAMININ ANALİZİ

 Afrin harekatının 3. günü olmasına rağmen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ülke genelindeki programlarına devam etti.
Yani her yerde varım ve her şey benim kontrolümde mesajını veriyordu.
Bu kapsamda önceden belirlenmiş olan programı iptal etmeyerek Ak Parti Bursa İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresine katıldı.
Aslında bu adım Erdoğan'ın kadınlara verdiği değeri de göstermekteydi.
Yine bu program öncesi Erdoğan İlk kez Bursa'da kadın kolları olağan kongresine gelmiş oldu. Aldığımız bilgilere göre Erdoğan bu yıl ilk kez 2 kadın kolları kongresi programına alındı.Bunlardan ilki de Bursa'da yapılmış oldu.

Bu programla ilgili öncesi ve sonrasıyla söyleyecek çok konu var.
Bunlardan en önemlileri ise Ak Parti Bursa'daki siyasi değişikliklerden sonra ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa’ya gelişiydi.
Öncelikle Bursa teşkilatlarını iyi yönetemeyen, her şeyi ben bilirim edasıyla hareket eden, teşkilatları enkaz yığını haline getiren ve sonrasında görevden alınan Ak Parti Bursa Eski İl Başkanı Cemalettin Torun'un görevden alınması ve yerine atanan Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın göreve gelmesiydi.Aynı zamanda yenil İl başkanı Salman içinde bu program ev sahibi olması noktasında çok önemliydi.
Yine kabine değişikliği sonrasında Bursa yapılanmasında ilk göze çarpan detaylardan biriside Bursa'yı kabinede bundan böyle Başbakan Yardımcısı olarak Hakan Çavuşoğlu'nun temsil etmesiydi.
Bakan Çavuşoğlu içinde ilk sınavını burada verecekti.
Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'ya gelişinde ilk kez sınav verecek isimlerden biriside çiçeği burnunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.
Oda bu sınavda ter döken isimlerden birisiydi.
Gelelim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'daki programın detaylarına...
Öncelikle ilk kez resmi bir program için tutulan Tofaş Kapalı Spor Salonu seçiminin güzel bir tercih olduğunu iletelim.
Özellikle güvenlik ve salonun yanındaki miting alanı içinde uygun bir yer olduğunu iletelim.
Salonla ilgili olarak basın bölümüne ilk kez bu kadar rahat gittiğimi söyleyeyim.
Ama basın yeri için ayrılan yer sahneye uzak olduğu için Cumhurbaşkanını yanından takip etmek ve dinlemek biraz zor oldu.
Ayrıca Cumhurbaşkanlığı korumaları Şanlıurfa’daki bir vatandaşın ansızın Erdoğan'a sarılması ve güvenlik zafiyeti sonrasında güvenlik tedbirlerini nerdeyse 3 katına çıkarmışlar.
Tam olarak 5 güvenlik noktasında çantalarımız ve fotoğraf makinelerimizin çalışıp çalışmadığına bile bakılarak bu yerlerden geçtiğimizi iletelim.
Bu kontrol yapılırken hava şartlarının da hiçte iyi olmadığını iletelim.
Hafif yağmur yağmasına rağmen dışarıda her geçen dakika artan bir kalabalık vardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan gelmeden önce, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı ve sonrasında Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Çam ve son olarak da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’nın konuşma yaptığını iletelim.
Yerelde ise öncelikle konuşmayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve A k Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın yaptığını iletelim.
Ayrıca Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuuşoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduğu için konuşma yapamadığını da iletelim.
Hatta İnce Medya Grup olarak bizler saat 12:00'da gittiğimizde salonun nerdeyse dolu olduğunu gördük. Miting alanı için ayrılan yerde ise az sayıda vatandaşlar vardı. Ama saat 14:00'de on binlerce kişinin geldiğini görünce bizde şaşırdık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı partili olarak seven üyelerinden tutunda sade vatandaşlara kadar, gelen herkesin gözlerinde Erdoğan sevgisini görmekteydik.
Özellikle Afrin harekatından sonra halkın Erdoğan'a sevgisinin giderek arttığını söyleye biliriz.
Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan salona geldiğinde bazı erkek vatandaşlarla görüştüğümde, bizlere ''Cumhurbaşkanı ve Başkomutanımız bize emretsin elimizde silahsız Afrine gitmeye hazırız,Erdoğan'ın askeri olarak her yere gideriz'' diyen partililerin olduğunu iletelim.
Gelelim Erdoğan'ın Bursa mitinginde yerelde verdiği mesajlara.
Erdoğan öncelikle yerelde hizmet etmiş bay, bayan ve gençlik kolları yöneticilerine ve partililere yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür etti. Ahiret’e intikal edenleri rahmetle andı.
Sonrasında yerel seçimlerle ilgili bazı konulara değinerek teşekkür etti.
Ayrıca konuşmasında 6 Nisan halk oylamasında yüzde 53,2 "evet" oranıyla verdiği destekten ötürü tüm Bursalılara şükranlarını sunarak, "Her ne kadar Türkiye ortalamasının üzerinde bir neticeye ulaşılmış olsa da benim Bursa'dan beklentim çok daha büyüktü, öyle mi? Çünkü biliyorum ki siz de daha fazlasını bekliyordunuz. İnşallah 2019'un Mart’ında da Kasım’ında da bu patlamayı Bursa yapacaktır" diye konuştu.
Bu açıklamasında Erdoğan’ın Bursa'dan beklentilerinin daha fazla olduğunu iletelim.
Yani bu açıklama ile başta Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu,İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ada yerel seçimlerde hedef gösterdiğini iletelim.Yani bu hedeflerin tutturulması lazım yoksa değerlendirmenin Erdoğan'da olduğunu iletelim.
Yine Bursa ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan bakın neler söyledi?
"Türkiye'nin en önemli sanayi, ticaret, tarım, turizm ve eğitim şehirlerinden biri olan, maziden atiye kurduğumuz köprünün adeta kilit taşlarından biri olan Bursa'yı şaha kaldırmadan bize durmak, dinlenmek haramdır" dedi.
 Bursa'nın ayrıca sıradan bir şehir olmadığını ve alışılmışın dışında bir alt yapıya sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uludağ gibi bir turizm markasının dahi hâlâ hakkıyla değerlendirilemediğini düşünüyorum, bunun için 'Dört Mevsim Uludağ' sloganıyla başlayan çalışmayı çok önemli görüyorum" diye konuştu.
Bu konuşmasını duyan bazı arkadaşlarım beni ayarak Necmi bey sizin yazdığınız ‘’Uludağ ne zaman Davos''olacak yazısını Erdoğan mı okudu diye arayanlar oldu. Geçen haftaki yazımda Erdoğan'ın gelişi ve Uludağ’daki Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’nı ve Uludağ’ı değerlendirmiştim.
Bu değerlendirmemi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzından duymak ayrı bir lütuf oldu.
Demek ki aklın yolu bir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa ile konuşmasında özellikle Bursa’ya ayrı bir önem verdiğini anladık.
Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 15 yılda sadece kamu kurumları eliyle Bursa'ya 32 milyar liralık yatırım yaparak, bu konuda önemli bir alt yapı oluşturduklarını bildirdi.
Ve Bursa ile ilgili son olarak Bursa'ya 20bin konut yapıldığını ve bunun takdire şayan olduğunu iletti. Ama ayrıca yanlışlarımızın da olduğunu hatırlattı.
Bu açıklama sonrası akıllara Doğanbey Kentsel Dönüşümde yapılan yanlışların geldiğini iletelim.
Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın helikopter ile şehri gezerek ve yeni stadyumu da tepeden görerek Bursa'dan ayrıldığını iletelim.
Bakalım Cumhurbaşkanı Erdoğan bir daha Bursa'ya yerel ve genel seçim öncesi veya sonrası ne zaman gelecek?
Bizlerde bu programları sizler için takip etmeye devam edeceğiz.
Selam ve dua ile,
YORUM EKLE
YORUMLAR
SONER KARACA
SONER KARACA - 6 yıl Önce

ALEYNA ALEYKÜM VESSELAM ABİM başarılarının devamı ni dilerim

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0