banner101

Türk ev tekstili firmaları İtalya'da fuara katıldı

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), İtalya'nın Como kentinde eş zamanlı düzenlenen Proposte Fuarı ile International Observatory Fuarı'na katılım sağladı. Uludağ İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklama.

Türk ev tekstili firmaları İtalya'da fuara katıldı

 Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), İtalya'nın Como kentinde eş zamanlı düzenlenen Proposte Fuarı ile International Observatory Fuarı'na katılım sağladı.

Uludağ İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre UTİB, Kovid-19 salgını nedeniyle verilen aradan sonra uluslararası fuarlara fiziki katılım etkinliklerine hız kazandırdı.

İtalya'da 26-28 Nisan'da gerçekleştirilen dünyanın en prestijli ev tekstili fuarlarından Proposte ve International Observatory'ye 26 firma ile katılan UTİB, düzenlediği sektörel ticaret heyeti ile yeni iş birliklerinin kapısını araladı. Ticaret heyetine Türkiye'den katılan 20 firma, önemli alıcılarla birebir görüşerek son teknolojiyle üretilen tasarımlarını tanıttı ve yeni bağlantılara imza attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, İtalya ve diğer Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin her dönem ilgi gösterdiği fuara bu kez Amerika, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan ziyaretçilerin yoğun ilgisinin dikkati çektiğini belirtti.

Dünyanın en büyük alıcılarını bir araya getiren fuarların kendileri için de çok olumlu geçtiğini vurgulayan Engin, "Gerek fuara katılan gerekse ticaret heyetimizde yer alan firmalarımız oldukça memnunlar. Başta İtalya olmak üzere Avrupa ve Amerika'dan çok önemli alıcılar yaptıkları birebir görüşmelerle, yeni ticari bağlantılar ve yeni pazarlara girme fırsatı yakaladılar. İki fuarın, sektörün ihracat potansiyelini önemli ölçüde artıracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

- "Pandemi, insanların evlerine bakış açısını da değiştirdi"

Türkiye'nin, dünya tekstil pazarının üretim ve ihracatta sayılı ülkelerinden olduğunu hatırlatan Engin, tekstil sektörünün salgının olumsuz etkilerine rağmen elde ettiği ihracat başarılarıyla gücünü bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Tekstilin en temel alt gruplarından ev tekstilinde dünyanın 5 büyük üretici ve ihracatçısı arasında yer alan sektörün zorlu süreci başarıyla geride bırakırken ülke ekonomisine de önemli katkılar sağladığını vurgulayan Engin, şunları kaydetti:

"Türk tekstilinin en önemli alt sektörlerinden olan ev tekstili, 2021 yılında 201 ülke ve bölgeye bir önceki yıla oranla yüzde 25,5'lik artışla 3 milyar 125 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirmeyi başardı. UTİB üyeleri ise yine aynı dönemde 157 ülkeye, bir önceki yıla oranla yüzde 27'lik artışla 640 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiler. Birçok alışkanlıkları değiştiren pandemi, insanların evlerine bakış açısını da değiştirdi. Pandemi tamamen ortadan kalksa bile insanlar evlerini eskisi gibi görmeyecekler ve yenilik ihtiyacı doğacak. Bu da ev tekstili sektörümüzün ihracat potansiyelini artıracak. Sektör olarak başta fuarlar olmak üzere tanıtım çalışmalarına hız vermemiz halinde kısa sürede 4-5 milyar dolara ulaşmak mümkün. Bu nedenle Proposte ve Observatory Fuarları sektör için önemli iki organizasyon, Bu fuarların hemen ardından 17-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Hometex Fuarı'nda dünya markalarını ağırlayacağız. UTİB olarak her yıl olduğu gibi birbirinden farklı organizasyonlar ile sektörümüzü desteklemeyi sürdüreceğiz."

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2022, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0