banner102

Ruble Kısmen Değer Kaybedecek!

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, petrol varil fiyatlarının düşmesi ve vergi döneminin tamamlanması sonrası rublenin kısmen değer kaybetmesinin beklenebileceğini söyledi.

Ruble Kısmen Değer Kaybedecek!
Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, petrol varil fiyatlarının düşmesi ve vergi döneminin tamamlanması sonrası rublenin kısmen değer kaybetmesinin beklenebileceğini söyledi. Vergi döneminde devlete olan borçların ödenmesi nedeni ile yerel para birimine olan talep kısmen artıyor.

Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Rus bakan, “Ancak burada kayıp küçük olur. Mevcut döviz politikaları enflasyon hedefleri ile birlikte değerlendiriliyor. Rublede düşüş beklenebilir…” dedi.

Ulyukayev, döviz kurunun oluşumunda enflasyonun dışında, ödemeler dengesi ve diğer göstergelerin de etkili olduğuna dikkat çekti.

Rusya Merkez Bankası dövizin serbest hareketi için döviz sepetini genişletti.

Rublenin değer kaybı dış faktörlere dayandırılırken, Rusya’nın bankacılık sistemine olan güven kaybının da kur üzerinde etkisinin olduğuna dikkat çekiliyor. Rusya Merkez Bankası geçen hafta orta büyüklükte bir banka olan Master Bank’ın lisansını iptal etmişti.

Rusya Merkez Bankası’nda gün sonu itibari ile dolar yüzde 0,39 değer kazanarak 33,12 rubleden işlem görürken, Euro da yüzde 0,38 artışla 44,9 rubleye çıktı.

ENFLASYON HEDEFİ DE TUTMAYACAK

Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Ksenia Yudayeva da yıl sonunda yüzde 5-6 olarak belirlenen enflasyon rakamlarının geçilebileceğini söyledi. Vedomosti’nin düzenlediği Rusya Mali Forum’unda konuşan Yudayeva, yüzde 6’nın bir miktar üstünde olacağını kaydetti.

Rusya’nın rezervleri ise petrol fiyatlarının düşüşüne paralel olarak 1,8 milyar dolar gerileyerek 505,9 milyar dolar oldu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0