Otomotiv Buluşmaları Türkiye Organizasyonu'nda 7 bin ikili iş görüşmesi yapıldı

Otomotiv Buluşmaları Türkiye Organizasyonu'nda 7 bin ikili iş görüşmesi yapıldı
banner98

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının desteğiyle dördüncüsü düzenlenen "Otomotiv Buluşmaları Türkiye Organizasyonu" sona erdi.

Bursa OSB'den yapılan açıklamaya göre, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 8 Kasım'da başlayan organizasyona binek araçtan ticari araç ve ağır vasıta grubuna kadar birçok alanda 38 ülkeden 300 sektör temsilcisi katıldı.

Organizasyon, dünya otomotiv sektöründeki OEM, Tier1, Tier2, yan sanayi, ağır vasıta ve aftermarket alanlarında faaliyet gösteren önemli firmaları bir araya getirdi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, şunları kaydetti:

"Etkinliğimizde ABD'den Almanya'ya, Slovenya'dan Hindistan'a kadar hatta Etiyopya ve Tanzanya'dan bile misafirlerimizi ağırladık. Bunlar arasında dünyaca ünlü firmaların satın alma yetkilileri yer aldı. 7 bin ikili iş görüşmesi gerçekleşti, adeta otomotivin geleceği Bursa'da şekillendi. Dünya otomotiv devlerini bir kez daha Bursa'mızda buluşturmuş olmaktan mutluyuz. Bu anlamda hem Bursa'mızın tanıtımına hem de sektörel iş birliklerine ve dolayısıyla otomotiv ana ve yan sanayi ürünleri ihracatımızın artmasına katkı sağlamış olduk."

Otomotiv Buluşmaları Türkiye Organizasyonu'nun beşincisi de 2024 yılının kasım ayında Bursa'da yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2022, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0