banner101

OTOMOBİLDE DİJİTALLEŞMEYİ ANLATTI

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 1-4 Mart tarihleri arasında 13. kez düzenlediği Endüstri Mühendisliği ve Sanayi Zirvesi (EMSAZ)’nin 3 Mart Cumartesi günü konuğu tasarım sihirbazı, Türkiye’nin dünyadaki gururu Erbakan Malkoç oldu. Malkoç, üniversite öğrencilerine otomobil sektöründe dijitalleşmenin önemini, DizaynVip’te konuşan araba teknolojisini nasıl geliştirdiklerini, yapay zeka çalışmalarını anlattı.

OTOMOBİLDE DİJİTALLEŞMEYİ ANLATTI

Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Bursa Uludağ Üniversitesi, önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 1-4 Mart tarihleri arasında 13. EMSAZ düzenleniyor. Bu seneki konunun “Dijitalizasyon” olduğu zirvenin 3 Mart Cumartesi günü konuğu DizaynVip Group Başkanı Erbakan Malkoç oldu. Gençler arasında bir fenomen haline dönüşen, girişimcilik öyküsüyle gerek iş dünyasının gerekse de gençlerin ayakta alkışladığı Malkoç, yaklaşık 500 kişinin katılım gösterdiği zirvede, otomobil dönüşümde kullandıkları son teknolojiler hakkında bilgi verdi. Sadece girişimcilik öyküsüyle değil, otomobil dönüşümünde kullandığı teknolojilerle de ABD’den ve Avrupa’dan ödüllerle taçlandırılan Malkoç, akıllı telefonlar ya da tabletler üzerinden aracınız nerede olursa olsun komut etme özelliğini bundan tam 9 yıl önce geliştirdiğini, ancak dünya otoritelerinin bu teknolojiyi ancak 2014 yılında algıladıklarını ifade etti. Dünyada otomobil sektörünün tamamen dijitalleştiğini sözlerine ekleyen Erbakan Malkoç, kurucusu olduğu DizaynVip’te yapay zeka teknolojisiyle yakından ilgilendiklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Akıllı telefonlar üzerinden aracınızı hareket ettirme özelliğini dönüştürdüğümüz otomobillere entegre ettikten sonra aracınıza sesle komut verme teknolojisiyle dünya otomobil üreticilerini şaşırttık. Hemen akabinde de aracınızın sizinle konuşması teknolojisiyle bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandırma onuruna eriştik. Şimdi de hazır olun, yapay zeka teknolojisiyle Türkiye’nin adını bir kez daha dünya arenalarında duyuracağız.”

 

Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde Bursa’da

8-11 Mart tarihleri arasında 88. Uluslararası Cenevre Fuarı’nda tek Türk firma olarak katılacaklarını belirten Erbakan Malkoç, bugünlere kolay gelmediklerini söyledi. “Dönüştürdüğümüz otomobilleri dünyanın dört bir yanına ihraç ederek ülke ekonomisine çok ciddi katkı sağlıyoruz. Dünya otomobil devlerinin yapamadığı bir tasarımı ‘Made in Turkey’ damgası vurarak dünyanın en önemli otomobil fuarlarında sergiliyoruz. Cenevre Otomobil Fuarı’nda 1. Hall 1243 numaralı stantta tek Türk firma olarak yer alacağız. Yaklaşık 1,5 milyar TL’lik 3 adet sahibiyle konuşan ‘DV-Diamond’ ile fuara damga vuracağız. Bunun için her zaman çok çalıştım. İyiyle yetinmeyip hep daha iyiye odaklandım. Siz sevgili gençlerin de durmadan çalışması ve gerçekçi hayaller kurması gerekiyor. Unutmayın ki, açılmayan kanatların büyüklüğü kimse göremez.” diyerek Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Onur Koçak tarafından aldığı plaket ile öğrencilerin yoğun alkışları arasında konuşmasını bitirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2018, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0