İstanbul Avcılar'da yeni bir semt evi açıldı

Türkiye Komünist Partisi’nin Türkiye'nin dört bir yanında açtığı semt evlerine İstanbul’da bir yenisi daha eklendi. Avcılar Semt Evi açılışı TKP Merkez Komite üyesi Alpaslan Savaş, TKP üyeleri ve mahallelinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul Avcılar'da yeni bir semt evi açıldı
banner98

Dayanışmanın, birlikteliğin, aydınlanmanın merkezi olacak

Açılışta konuşma yapan TKP Merkez Komite Üyesi Alpaslan Savaş ‘’Semt evleri, herkesin yan yana gelebileceği, dayanışmanın, birlikteliğin ve aydınlanmanın merkezi olacak. Bu hayat pahalılığında bu zor günlerde bunu nasıl yapıyorsunuz diye soruyor dostlarımız bize, dostlarımızla dayanışarak, bir araya gelerek yapıyoruz’’ dedi.

"Bataklığı kurutmak için devam edeceğiz"

Alpaslan Savaş ‘’Semt evlerini açmaya, büyütmeye yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Bataklığı kurutmak için devam edeceğiz, kurtarıcı gelmeyeceği için devam edeceğiz. Sadece Türkiye’yi değil dünyayı sömüren asalak sınıftan kurtulmak için devam edeceğiz. TKP bunları bıkmadan usanmadan söyleyecek, söylemenin yanında da toplumda, emekçilerde, halkta bu konuda mücadele etmek ağırlık oluşturmak ve bu ters giden şeyleri düzeltmek için hareket edecek. Açtığımız ve açacağımız Semt evleri bunun için var’’ dedi.

"İnsanca yaşamak için bir araya geldik"

TKP Avcılar İlçe Örgütü adına söz alan Melis Yılmaz "Ortak derdi olanlar ortak mücadelede birleşirler. İnsanca yaşamak için bir araya geldik. Her yeni gün yeni zamlarla uyanıyoruz. Marketlerin önünden geçemiyor, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Kiralar uçmuş durumda, ay sonunu getirmek imkânsız. Bu ülkeden gitmek isteyenlerimiz var. Bu düzen bizden her şeyimizi alıyor. Bizim bu düzenden alacağımız çok şey birikti, yarınlarımızı alacağız bu düzenden. Bizim burada yan yana, omuz omuza olmamızın bir nedeni var. Biz bu ülke de bu mahallede bu semt evinde umudu örgütleyeceğiz. Tam da burada yan yana geleceğiz. İşten atılan Alpin Çorap işçileri için yan yana geleceğiz" dedi.

Hakları için direnen Alpin Çorap işçileri de açılıştaydı

Hakları için mücadele eden ve işten atılan Alpin Çorap işçileri adına konuşan Hasan Karaca maaş zammı döneminde karşılaştıkları baskılardan bahsederek şöyle konuştu:

"Ekonomi kötü zam yapamayız, gidin hesabını devletten sorun dediler. Ama patronlar bunu derken her gün zenginlerine zenginlik katmaya devam ettiler. Biz de direnişe başladık ve zammı söke söke aldık, direnişimizi kırmak için yeni zam döneminden önce bizi işten çıkardılar. Ancak biz direnişimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Biz örgütlü bir şekilde sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

"Yaratmaya çalıştıkları ülke gündeminden kopuk gençlik modelini yırtıp attık"

Solcu liseliler adına söz alan Kayra, "Ülke olarak zor ve karanlık bir dönemden geçiyoruz. Yurdumuzun dört bir yanında festivaller yasaklanıyor, sosyalleşmemizin önüne engel konuyor. Liseliler olarak her birimiz kantine çıktığımızda tost alırsak yol param kalır mı diye düşünmek zorunda kalıyoruz. Eve gittiğimizde ailelerimizin, kira, fatura ve kredi borçlarını konuştuklarını duyuyoruz. Her şey ateş pahası olmuş durumda. Test kitabı alamaz durumdayız. Temel insanı hak olan eğitimden bizler yararlanamazken bazılarının çocukları yurt dışında okuyor. Bizlerden bu adaletsizlik karşısında susmamızı istiyorlar. Onlara kötü bir haberimiz var, yaratmaya çalıştıkları ülke gündeminden kopuk gençlik modelini yırtıp atıyoruz. Bize yutturulmaya çalışılan bireysel kurtuluşları reddediyoruz. Üniversiteler, Liseler, Semt Evleri’nde bir araya geliyoruz ve bütün sıra arkadaşlarımızı omuz vermeye çağırıyoruz. Biz bu ülkenin gençleriyiz ve gelecek bizlerin elinde.’’ dedi.

Semt evi açılışı Los Obreros müzik topluluğunun söylediği şarkılarla ve marşlarla son buldu.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0