banner101

Denize Akan Kaplıca Suyu Turizme Kazandırılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesinde denize akan 38 derece sıcaklıktaki suyu değerlendirmek için bölgeye termal tesis kuruyor.Gemlik ilçesinde İstanbul yolu kenarında yer altından çıkan 34 derece sıcaklıktaki termal suyun Karsak...

Denize Akan Kaplıca Suyu Turizme Kazandırılıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesinde denize akan 38 derece sıcaklıktaki suyu değerlendirmek için bölgeye termal tesis kuruyor.
Gemlik ilçesinde İstanbul yolu kenarında yer altından çıkan 34 derece sıcaklıktaki termal suyun Karsak deresi vasıtasıyla denize aktığını tespit eden Büyükşehir Belediyesi, bu termal suyun değerlendirilmesi için çalışmalara başladı. Saniyede 2 litre debiye sahip suyun bulunduğu alanda sondaj yapıldı. Sondajlar neticesinde 75 metre derinlikte sıcaklık 38 dereceye, debi ise saniyede 3 litreye çıktı. Sondaj çalışmaları devam ederken, saniyede 6 litre debiye sahip, 40 derece sıcaklıkta suya ulaşılması hedefleniyor.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte sondaj çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın aynı zamanda bir turizm şehri olması yolunda tüm imkanları en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyledi. Gemlik’te doğal olarak yer altından çıkan 34 derece sıcaklığındaki suyun boşa aktığını ifade eden Başkan Altepe, “Mevcut saniyede 2 litre debisi ile bu su bir tesisi işletmeye yeterli. Hemen çalışmalara başladık. Sondaj sonucu hem debi hem de sıcaklık arttı. Daha da derine indikçe artacağını düşünüyoruz. Boşa akan bu suyu en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalara başladık. Buraya yapılacak termal tesisle ilgili projelerimiz hazırlandı. Halkımızın en iyi şekilde kullanabileceği havuzlar, tedavi merkezleri olacak. Burası hem şifa kaynağı hem de eğlence merkezi olacak. Hızlı bir şekilde projeyi tamamlamak istiyoruz. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da atıl halde duran yaklaşık 10 bin metrekarelik alanın, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımıyla şifa kaynağı haline geleceğini belirterek, katkıları dolayısıyla Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0