Bakan Yıldırım: Haliçle ilgili ihaleyi inceleyeceğiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi için yapılan ihalede verilen fiyatı değerlendirdi.

Bakan Yıldırım: Haliçle ilgili ihaleyi inceleyeceğiz
banner98
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi için yapılan ihalede verilen fiyatı değerlendirdi. Yıldırım, "İhaleye verilen fiyat neyse o. 'Ne çıkarsa bahtına' derler, yarış yapılmış ve 20. turda bu rakam ortaya çıkmış. İhale Komisyonu üyeleri bunu değerlendirmiştir. Gerekli incelemeyi yapıp kararımızı vereceğiz." dedi.

Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası arasında devam eden 10. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi müzakere süreci anlaşmayla sonuçlandı. Anlaşmayla, 13 bin 270 kişiye ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 3.5, üçüncü 6 ay için yüzde 2,75 ve dördüncü 6 ay için de yüzde 2,75 zam yapılacak. Üçüncü ve dördüncü 6 aylık dönemlerde maaş zammına enflasyon farkı da eklenecek. Maaş farkları çalışanlara bayramdan önce ödenecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bu kapsamda Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen 'Türk Telekom-Haber İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi' imza törenine katıldı.


Törene Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu ve Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak katıldı. Yıldırım, tören öncesi yaptığı konuşmada, "Dün, demiryollarını ve karayollarını ilgilendiren binlerce çalışanımıza yönelik kamu sözleşmesini de başarılı bir şekilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla Türk-İş Konfederasyonu imzaladı. Bu sözleşme, dün 80-90 bin çalışanımızı ilgilendiren bu sözleşme hayırlı olsun. Bayrama çalışanlarımız biraz daha moralli girecek." dedi.

Yıldırım, imza töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. 'Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi için yapılan ihalede verilen fiyatın' sorulması üzerine Yıldırım, "Teklifler aslında 2 Temmuz'da alınmıştı, bugün 20 tur süren bir açık artırma yapıldı. 1 milyar 346 milyon dolar+KDV ile yaklaşık 1.6 milyar dolarlık bir teklif ile Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu açık artırmada birinci firma olarak belirlendi. Bundan sonra onay süreçleri var, buna müteakip ihale nihai şeklini alacaktır. Şartlar itibarıyla baktığınızda, 49 yıl işletme süresi+yapım süresi, yapım süresini 4 yıl olarak kabul edersek 45 yıl işletme süresi olacak. Bu süre boyunca 1,6 milyar dolar kira eşit taksitlerle ödenmiş olacak. Yaklaşık 1.5 milyar TL'lik bir yatırım gerçekleşti." cevabını verdi.

Verilen fiyatı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Bakan Yıldırım, "İhaleye verilen fiyat neyse o." diyen Yıldırım, "Ne çıkarsa bahtına derler, yarış yapılmış ve 20. turda bu rakam ortaya çıkmış. İhale Komisyonu'ndakiler bunu değerlendirmiştir. Gerekli incelemeyi yapıp kararımızı vereceğiz." ifadelerini kullandı.

“OGS VE HGS’DEKİ SORUN İÇİN YENİ YAZILIM GELİŞTİRİLİYOR”

Binali Yıldırım, ‘Bakan oto yolda OGS ve HGS’den kaçak geçti’ diye bir haberin de medya organlarında yer aldığını belirterek konuya açıklık getirdi.

KGS olmadığı için gişelerde ciddi sorunlar olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, geçişlerde sistemin değişmesinden kaynaklanan bazı durumlar olduğunu açıkladı. Yolcu giriş gişesinde OGS’ den çıkışta HGS’den geçtiğinde araçların ‘Kaçak’ muamelesi gördüğünü ifade eden Bakan Çağlayan, yanlışlığın daha sonra sistemden ayıklandığını belirtti. Bu durumun OGS ve HGS’nin birbirini tam olarak algıladığı zaman biteceğini anlatan Bakan Yıldırım, “Şimdi onun programı yazılıyor. O program bittiğinde sistem kendi için onu karşılaştırıp, kaçak muamelesi görmeyecek. Bu olaylar bundan olabilir. Diğer konu: Sistemde bu bakan, bu genel müdürdür demiyor.


Kim gelirse plakasına bakıyor, okuma yapıyor. Dolayısıyla kim bir yanlış iş yaptı ise, bakanda yaptı ise, başkası da yaptı ise aynı muameleyi görür. Demek ki, adaletli bir iş yapıyoruz. Bunu da öyle algılamak gerekiyor. Buradaki bahsedilen konu kaçak geçmekten ziyade iki sistemin birbiri ile konuşamamasından kaynaklanıyor. Kaçak geçenlerde işaret olmayacak. Ama hiçbir vatandaşın, köprüden geçenken HGS ve KGS olmadığını düşünüyorum.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0