banner101

Birkaç Oda Ve Bir Telefondan Dünya Markası Yolculuğu

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Orhan Oğuz Vefa Gecesinde Anadolu Üniversitesi’nin birkaç oda ve bir telefonla başlayarak, dünya üniversitesi haline geldiğini söyledi.Anadolu Üniversite Yunus Emre Kampüsü...

Birkaç Oda Ve Bir Telefondan Dünya Markası Yolculuğu
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Orhan Oğuz Vefa Gecesinde Anadolu Üniversitesi’nin birkaç oda ve bir telefonla başlayarak, dünya üniversitesi haline geldiğini söyledi.
Anadolu Üniversite Yunus Emre Kampüsü Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Orhan Oğuz Vefa Gecesi’nde konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaklaşık 60 yıl önce kurum temellerinin atıldığından bahsetti.
Rektör Gündoğan, “Yaklaşık 60 yıl önce bu kurumun temelleri atıldı. Tabi temelleri atıldığında, Orhan hocamın ifadesiyle bu kurum, birkaç oda, bir sandalye, bir telefondan nereye geldi. Bugün 2,5 milyon mezun, 2 milyona yaklaşan öğrenci, dünyanın her noktasında neredeyse. Batı Avrupa’dan, Londra’dan Paris’e, Brüksel’den Den Haag’a, Balkanlarda Gostivar’dan Priştine’ye Prizren’e, Batı Trakya’ya, Güney Kafkasya’ya, Bakü’ye, Gence’ye dünyanın her noktasına ulaşan bir kurum haline geldik. Tabi ki bunda kuşkusuz en büyük emek kuşkusuz Orhan hocamızın ve daha sonra gelen sayın rektörlerimizin bu döneme kadar üniversitemize emek veren tüm hocalarımızın” şeklinde konuştu.
“NEW YORK’TA DA ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA BİR SINAV MERKEZİ AÇACAĞIZ”
Prof. Dr. Naci Gündoğan kendilerinin kuruluş dönemindeki yıllara nazaran daha şanslı olduklarını ifade ederek, “Biz tabi ki şanslıyız onlara göre bizim imkanlarımız çok fazla hocam nasıl yemek vereceğini düşünüyordu. İlkokulları arayıp, sıra aldığını masa aldığını ve böylece amfiler oluşturduğunu söyledi. Şimdi tersine döndü artık Türkiye artık bizden bir şeyler bekliyor, Eskişehir bizlerden bir şeyler bekliyor. Eskişehir’in ilçelerine, köylerine kadar destek oluyor maddi-manevi tüm desteğini sağlıyor. En son 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentine çok ciddi bir maddi destek sağladı. Dolayısıyla Eskişehir’den büyüyen bir kurum burası, Türkiye’den büyüyen bir kurum tabi ki katkısı önce Eskişehir’e olacak, Türkiye’ye olacak hatta dünyaya olacak. İnşallah önümüzdeki günlerde var olan ofislerimize Batı Avrupa’da, Balkanlarda, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs’daki ofislerimize yenilerini ekleyeceğiz. Hatta Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar gideceğiz. New York’ta da önümüzdeki yıllarda bir sınav merkezi açacağız. Dolayısıyla Anadolu Üniversitesi Eskişehir’in değil, artık dünyanın üniversitesi ama tabi ki bunda en büyük pay yine de Orhan hocamızın” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2016, 07:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0