banner101

Veysel Eroğlu: Geçitköy Barajı 7 Mart'ta bitecek

KKTC Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber, KKTC’de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu kabul etti.

Veysel Eroğlu: Geçitköy Barajı 7 Mart'ta bitecek
KKTC Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber, KKTC’de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’ndeki kabulde Veysel Eroğlu’na Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça eşlik etti.

Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, “Su ve Gıda Güvenliği” konferansına katılmak ve su projesinin durumunu ele almak için KKTC’ye geldiklerini söyledi. Projeyle ilgili çalışmaların iyi gittiğini, Alaköprü ve Geçitköy Barajı’nın zamanında biteceğini ifade etti. Kara hatlarının yapımına devam edildiğini ve 2014 yılında suyun verileceğini söyleyen Eroğlu, su gelirse beklemesin diye dağıtım ihalesini de yaptıklarını kaydetti. Eroğlu, Geçitköy Barajı’nın 7 Mart'ta biteceğini de söyledi.

Eroğlu, suyun Geçitköy Barajı’ndan bir pompayla içme suyu arıtma tesisine verileceğini, burada ana dağıtım sistemleri inşa edileceğini belirtti. Aralık ayında Beşir Atalay ile birlikte KKTC’ye geleceklerini ve bunların temellerinin atılacağını kaydeden Eroğlu, 2014 yılı ortasında suyun işletilmesiyle ilgili bir düşünceleri olduğunu ifade etti.

Eroğlu, KKTC ‘ye gelirken burada bulunan 62 bin üniversite öğrencisi için fidan dikilsin diye seferberlik başlattıklarını, fidanların YDÜ’de dikildiğini de söyledi.

Orman ve suyla ilgili işbirliğini, ağaçlandırma, erozyon kontrolü gibi konularda TC ve KKTC’deki ilgili bakanlıkların geliştireceği ümidini dile getiren Eroğlu, gelir getirecek bir takım ağaç türlerinin Kıbrıs’ta dikilmesi konusunda mutabık kaldıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber de, KKTC’nin güzelliğinin malum olduğunu ancak suyla ilgili büyük sıkıntı yaşandığını belirtti. Ülkenin kurak ve yeşilinin az olduğunu kaydeden Siber, Kıbrıs’ın eskiden yeşil ada olarak anıldığını ancak şu an yeşil ada ismine layık bir görüntünün bulunmadığını dile getirdi. Çevre ve yeşili önemsediğini vurgulayan Siber, sosyal sorumluluk projeleriyle de yeşillendirme yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Su projesinin ülke için hayırlı olacağını kaydeden Siber, Mesarya’nın suya kavuştuğunu görmenin güzel bir olay olduğunu dile getirdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0