banner101

Suriye'de Savaşın Tarafı Olmayız!

Rusya Devlet Başkanlığı İnsan Hakları Konseyi Çalışma Grubu Başkanı ve siyasi uzman Sergey Karaganov, ABD Başkanı Barack Obama’nın siyasi rakiplerinin baskısı nedeni ile Suriye’ye askeri müdahalede bulunabileceğini, ancak bunun kısa süreli olacağını duyurdu!

Suriye'de Savaşın Tarafı Olmayız!
Rusya Devlet Başkanlığı İnsan Hakları Konseyi Çalışma Grubu Başkanı ve siyasi uzman Sergey Karaganov, ABD Başkanı Barack Obama’nın siyasi rakiplerinin baskısı nedeni ile Suriye’ye askeri müdahalede bulunabileceğini, ancak bunun kısa süreli olacağını söyledi. Interfax’a özel açıklamada bulunan Karaganov’a göre Rusya böyle bir savaşın tarafı olmaz.

Obama’nın Suriye’ye müdahalede bulunmamak için mümkün olan her şeyi yapacağını, ancak siyasi rakiplerinin onu askeri müdahaleye zorladığını ifade eden Rus uzman, “Ben Obama yönetiminin bu baskıya dayanabileceğinden emin değilim. Maalesef, askeri müdahale ihtimali artıyor. Bu yüzden operasyonun olmasını ihtimal dışı tutmuyorum. En azından, şehirlerde Suriye güçleri bombalanabilir…” değerlendirmesinde bulundu.

ABD KAĞITTAN KAPLAN OLMADIĞINI GÖSTERMEK İSTİYOR

ABD’nin müdahalesi ile birlikte bunun sadece bölgeye yönelik sembolik bir savaş olmayacağını, dünyada özellikle de Batıda farklı çıkar grupları açısından savaş sonrası kaos olacağını öngören Rus uzman, “Bu askeri müdahalenin amacı ABD’nin kağıttan kaplan olmadığı, her zaman güç kullanmaya hazır kapasiteye sahip olduğunu göstermeye matuf olacak.” dedi. Karaganov’a göre ABD’nin de içinde yer aldığı ittifak Libya’da bir başarı sağlayamadı.

Rusya’nın böyle bir savaşa katılmasının imkansız olduğunu belirten Rus uzman, “Bu savaş uluslar arası boyuta taşınsa da Rusya’nın müdahil olacağını düşünemiyorum. Bu durumda bölgeye ağır silahların sevk edilmesi de mümkün değil. Bölgede zaten yeterince silah birikmiş durumda. Bu yüzden, Rusya açık bir şekilde müdahil olmaz ya da olmamalı…” uyarısında bulundu.

Askeri müdahalenin Cenevre’de toplanması planlanan uluslar arası konferansı da komplike hale getireceğini belirten Karaganov, “Suriye’de açık bir sivil savaş var. Müzakere masasına oturmayı reddeden gruplar bu ihtimali zaten imkansız hale getiriyor.” eleştirisi getirdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0