banner101

Şükran Günü Kutlandı!

ABD’de ulusal bir bayram olan Şükran Günü, (Thanksgiving Day ) bir çok eyalette olduğu gibi New York’ta da kalabalık eşliğinde kutlandı.

Şükran Günü Kutlandı!
ABD’de ulusal bir bayram olan Şükran Günü, (Thanksgiving Day ) bir çok eyalette olduğu gibi New York’ta da kalabalık eşliğinde kutlandı. Sabahın erken saatlerinde ‘Macy’s Şükran Günü Geçidi’ ile başlayan gösterilere Amerikalılar büyük ilgi gösterdi.

Etkinlik kapsamında önce 77'inci sokakta bulunan Mayc’s Herald Meydanın’da helyum gazı ile şişirilerek hepsi bir arada tutulan balonlar daha sonra saat 9’dan itibaren 34'üncü caddede bulunan Macy’s mağazasına doğru uçuruldu. Bu yıl 87’ncısı düzenlenen Macy’s yürüyüşünde Örümcek Adam, Mickey Mouse, Kun Fu Panda, Noel Baba gibi çizgi film kahramanları 3,5 saat boyunca New York sokaklarında boy gösterdi.

Havanın soğuk olmasına rağmen çok sayıda vatandaş geçit töreni sokakta izledi. Tören boyunca New York Polis Departamanı 6.caddeyi tamamen trafiğe kapattı. Törene katılan çocuklar çizgi film kahramanlarına sevgi gösterisinde bulundu. Kızılderililerin giydikleri kıyafet ise katılımcılardan büyük ilgi topladı.

1924 yılından bu yana düzenlenen geçit törenini, 3.5 milyon insan sokaklarda, 50 milyon kişinin de televizyondan takip ettiği tahmin ediliyor.

Amerika’ da kasım ayının dördüncü perşembesi kutlanan Şükran Günü 1863′te Başkan Abraham Lincoln tarafından resmi bayram ilan edilmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0