Sierra Leone'de devlet başkanlığı seçimi 7 Mart'ta

Sierra Leone'de halk, yeni devlet başkanını seçmek için 7 Mart'ta sandık başına gidecek. Başkanlık için 16 aday yarışıyor.

Sierra Leone'de devlet başkanlığı seçimi 7 Mart'ta
banner98
 Sierra Leone'de halk, 2007 ve 2012'de yapılan seçimleri kazanan Ernest Bai Koroma'nın görev süresinin tamamlanmasının ardından yeni devlet başkanını seçmek için 7 Mart'ta sandık başına gidecek.

Sierra Leone Gözlemci Kurumu Başkanı Joseph Jimmy Sankaituah, AA muhabirine yaptığı açıklamada seçimin özgür ve adil olması için çalıştıklarını belirtti.

Sankaituah, 7 Mart’ta yapılacak seçimde ülke genelinde 17 bin gönüllü gözlemcinin görev yapacağını kaydetti.

Halka seçimin önemini anlatmaya çalıştıklarını belirten Sankaituah, “Ev ev gezerek seçim kurallarını vatandaşlara anlatıyoruz. Böylece Sierra Leonelilerin kolayca oy kullanmalarını sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Yaklaşık 6 milyon nüfusa sahip ülkede başkanlık için 16 aday yarışıyor.

Adaylardan sadece 3'ü öne çıkıyor. İktidar partisi Tüm Halkın Kongresinden (APC) mevcut Dışişleri Bakanı Samura Kamara, ana muhalefet partisi Sierra Leone Halk Partisi (SLPP) Başkanı Julius Maada Bio ve muhalefet partisi Ulusal Büyük Koalisyon (NGC) Başkanı Kandeh Yukmella, ülke gündemini meşgul ediyor ve medyada yer alıyor.

Seçimde APC adayı Kamara ile SLPP adayı Bio favori gösterilirken, NGC adayı Yukmella dengeleri değiştirecek aday olarak görülüyor.


Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0