Rusya, Kıbrıs Rum Kesimi’nden askeri üs istemiyor

Rusya, Kıbrıs Rum Kesimi’nden askeri üs talebinde bulunduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Rusya, Kıbrıs Rum Kesimi’nden askeri üs istemiyor
banner98
Rusya, Kıbrıs Rum Kesimi’nden askeri üs talebinde bulunduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Rus askeri diplomatik kaynak haber ajansı İnterfaks’a yaptığı açıklamada, Rusya’nın Akdeniz’de Kıbrıs adasından kalıcı bir askeri üsse ihtiyacı olmadığını söyledi.

Yunan basınında yer alan haberlerde Rusya’nın Kıbrıs Rum Kesimi’nden askeri üs kiralamak için talepte bulunduğu iddia edilmişti.

Rus askeri kaynak açıklamasında, “Bölgede Rus askeri gücü olmadığı için kalıcı bir üsse de Kıbrıs’ta ihtiyaç yok.” dedi.

Suriye’de yaşanan gelişmeler çerçevesinde bölgede bulunan Rusya vatandaşlarının tahliyesinin gerekmesi durumunda geçici olarak kullanılabilecek bir alanın müzakere edilmiş olabileceğine değinen askeri kaynak, “Suriye ilgili durum da, büyük çoğunlukla Rusya’nın katkıları değişti…” değerlendirmesinde bulundu.

Askeri üs aracılığı ile Kıbrıs Rum Kesimi’nin mali sorunlarına çözüm bulma çabası içinde olabileceğine değinen Rus kaynak, “Ancak, Rusya neden askeri üsse ihtiyaç duysun? Belki Kıbrıs bankalarındaki Rus müşterilerin çıkarlarını korumak için olabilir…” esprisini yaptı.

Rusya’nın, Ermenistan, Kırgızistan, Ukrayna ve Tacikistan’da askeri üsleri bulunuyor. Eski Sovyet ülkeleri dışında Rusya’nın tek askeri üssü ise sembolik büyüklükte Suriye’nin Tartus şehrinde bulunuyor.
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0