Önümüzdeki Süreçte Amerika’da Daha Güçlü Bir CHP Olacak!

Amerikan Kongresi ve aralarında Brookings Enstitüsü'nün de bulunduğu 3 düşünce kuruluşunun daveti üzerine ABD’nin başkenti Washington’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,açıklamalar yaptı.

 Önümüzdeki Süreçte Amerika’da Daha Güçlü Bir CHP Olacak!
banner98
Amerikan Kongresi ve aralarında Brookings Enstitüsü'nün de bulunduğu 3 düşünce kuruluşunun daveti üzerine ABD’nin başkenti Washington’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki süreçte Amerika’da daha güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi olacağını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Amerika Temsilciliği resmi açılış resepsiyonuna katıldı. Türk Amerikan toplumu temsilcileri ve Amerikalı Türkiye uzmanları ile bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra resepsiyona katılan konuklara kısa bir konuşma yaptı.

Amerika’ya gelmeden önce Türkiye’de kendisine neden Amerika’ya gidiyorsun şeklinde sorular sorulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Burada bu kadar dostumuz varken neden gelmeyeyim.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni vizyonuna değinen Kılıçdaroğlu, “Yeni Cumhuriyet Halk Partisi gençlere kadınlara önem veren bir parti, dünyayı daha iyi okumaya çalışan bir parti, gençleşmeyi ilke edinen bir parti, hem dünyayı iyi okumak hem gençleri iyi anlamak, kadınları iyi anlamak, daha sağlıklı ve yapıcı bir anlayışla yola çıkmak için çaba harcayan bir parti.” şeklinde konuştu.

Kendisinden önce kısa bir konuşma yapan CHP Washington Temsilcisi Yurter Özcan’ın aralarında Florida, California, New York, Teksas’ın da bulunduğu eyaletlerde temsilciler görevlendireceği sözüne atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki süreç içinde göreceksiniz daha güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi Amerika’da olacak.” dedi.

Amerikalı Türklerden çok fazla soru aldıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bugünkü süreç içinde öyle anlaşılıyor ki biz kendimizi yeteri kadar anlatamamışız. Değişimi anlatamamışız. Önümüzdeki süreçte daha çok arkadaşımız gelecek ve sizlerin sorularına muhatap olacak. Neyi nasıl yaptığımızı, düşüncelerimizi, beklentilerimizi sizlere anlatmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

TÜRK AMERİKAN İLİŞKİLERİNDE GÜVENSİZLİK EGEMEN

Resepsiyon sırasında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Türk Amerikan ilişkilerine yönelik bir soru üzerine, Türk Amerikan ilişkilerinde belli bir güvensizliğin egemen olduğunu dile getirdi. Bu güvensizliğin kısa süre içinde giderilmesini umduğunu ifade etti.

Amerikan yönetimine CHP’nin politikalarını anlatacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bizim politikaların büyük bir kısmıyla çağdaş ülkelerin uyguladığı politikaların uyuştuğunu göreceksiniz. Özellikle Suriye Irak ve Mısır konusunda daha farklı bir politika güdüyoruz. Arzumuz bulunduğumu bölgede coğrafyada bir çatışmanın olmaması. Öte yandan bireysel hak ve özgürlüklerin genişlemesi gerekiyor. Demokrasinin gelmesi gerekiyor. Özgürlük talebinde bulunanların şiddete mağruz kalmaması gerekiyor. Bunlar bizim arzularımız. Tabii bunları dile getireceğiz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Washington temasları kapsamında bugün ABD’nin saygın düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü’nde ‘CHP’nin Türkiye Vizyonu’ başlıklı seminerde konuşacak. Yakın zamanda Washington’u ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Brookings Entitüsü’nde düzenlenen seminerlere konuşmacı olarak katılmıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0