“NATO tankerlerinin geçişini durduracağız“

Pakistan Tehrik-i-İnsaf (PTI) partisi lideri İmran Khan, bugün meydana gelen ABD’nin insansız hava aracı (İHA) saldırılarıyla alakalı basın toplantısı düzenledi.

“NATO tankerlerinin geçişini durduracağız“
banner98
Pakistan Tehrik-i-İnsaf (PTI) partisi lideri İmran Khan, bugün meydana gelen ABD’nin insansız hava aracı (İHA) saldırılarıyla alakalı basın toplantısı düzenledi. Khan, NATO tankerlerinin geçişini durduracaklarını ve bunun için cumartesi günü partisini toplayacağını ifade etti.

Pakistan Talibanı lideri Hakimullah Mehsud’un ABD İHA saldırılarında öldürülmesi sonucu Taliban ile müzakerelerin aksamasını gerekçe gösteren Khan, Afganistan’daki NATO birliklerine malzeme taşıyan tankerlerin durduracaklarını duyurdu.

Khan yaptığı açıklamada, hükümetin balayı süresini dolduğunu ve artık artık gereken şeyleri yapmasının zamanı geldiğini ve belirtti.

ABD'yi Pakistan'ın egemenliğini ve bütünlüğünü ihlal etmekle suçlayan Khan, "İHA saldırıları bir savaş suçudur." açıklamasında bulundu.

Khan, eyaletindeki insanlarının hayatının tehlikede olduğunu ve ABD İHA saldırılarının vahşice ölümlere sebebiyet verdiği için bir savaş suçu olduğunu ifade etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0