Kızıl Meydan’da 'bavul' krizi; 'kapitalist' sergi kalkıyor

Rusya’nın başkenti Moskova’da ünlü Louis Vuitton markasının, GUM alış veriş merkezinin 120. yılı anısına tarihi Kızıl Meydan’a kurduğu stant şeklindeki bavul, tepkilere neden oldu.

Kızıl Meydan’da 'bavul' krizi; 'kapitalist' sergi kalkıyor
banner98
Rusya’nın başkenti Moskova’da ünlü Louis Vuitton markasının, GUM alış veriş merkezinin 120. yılı anısına tarihi Kızıl Meydan’a kurduğu stant şeklindeki bavul, tepkilere neden oldu. İzinleri incelemeye alan Moskova belediyesi, markayı dünya çapında üne kavuşturan bavul şeklindeki standın kaldırılacağını açıkladı.

Moskova belediyesi basın departmanından Vladimir Çernikov, vatandaşlardan gelen tepkileri dikkate alınarak Louis Vuitton markasının koyduğu bavul standın kaldırılması için karar alındığını, gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

Kızıl Meydan’da açılan serginin, organize komitesinin hatası olduğuna değinen Çernikov, konunun belediye tanıtım dairesinin bilgisi dışında olduğunu söyledi.

Kimsesiz çocuklar yararına ünlü alışveriş merkezi GUM’un 120’inci yılı münasebeti ile konulan kapitalizmin sembolü Louis Vuitton markasına ait bavula en büyük tepkiyi Komünist Parti gösterdi. Lenin’in mozolesinin yanı başına, Kızıl Ordu’nun gösteri yaptığı alana kapitalizmin simgesinin konulmasına tepki gösteren parti, bir an önce yanlıştan dönülmesini istedi. İktidar partisi Birleşik Rusya’dan bazı milletvekilleri ve bir kısım bloggerlar da sandığın kaldırılmasını istedi.

Kremlin yaptığı açıklama ile Kızıl Meydan’da kurulan sergi ile herhangi bir ilgilerinin olmadığını belirtti. Interfax’a konuşan yetkili, Kızıl Meydan’dan bavulun bir an önce kaldırılması için yetkililere bilgi verildiğini aktardı.

Organizatörlerden Natalya Vodianova, olayın kapitalist bir yaklaşım olmadığını, kültürel bir faaliyet olduğunu, Aralık ayında düzenlenecek sergi ile ünlülere ait bavulların tanıtılacağını ve satılacak biletlerden elde edilecek gelirlerin de kimsesiz çocuklara aktarılacağını savundu.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0