'Kara Cuma' alışveriş çılgınlığı başladı

ABD'de her yıl Kasım ayının dördüncü perşembe günü kutlanan Şükran Günü'nün (Thanksgiving Day) ardından 'Kara Cuma' olarak bilinen indirimli alışveriş günleri başladı.

 'Kara Cuma' alışveriş çılgınlığı başladı
banner98
ABD'de her yıl Kasım ayının dördüncü perşembe günü kutlanan Şükran Günü'nün (Thanksgiving Day) ardından 'Kara Cuma' olarak bilinen indirimli alışveriş günleri başladı. Milyonlarca Amerikalı Kara Cuma’da (Black Friday) alışveriş merkezlerine akın etti. Özellikle şirketlerin özel indirim sağladığı 4 günlük alışveriş döneminde 140 milyon insanın mağazaları ziyaret etmesi bekleniyor.

Alışveriş tutkunları internet üzerinden bir günde yaklaşık 1,06 milyon dolar harcadı. Dünyanın en büyük şirketlerinden Walmart, sadece Şükran Günü’nde yaklaşık 10 milyon kasa işlemi yaptı. Satışlarla ilgili detaylı bilgi vermeyen şirket, bir günde 22 milyon insanın alışveriş yaptığını bildirdi. Walmart CEO’su Bill Simon, Şükran Günü’ne göre Kara Cuma’da çok sayıda müşteriyi ağırladıklarını söyledi. CEO Simon, Walmart şubelerinin açıldıktan kısa süre sonra dolduğunu ve insanların aileleri ile alışverişe geldiğini ifade etti.

New York’ta geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bazı mağazalar Şükran Günü’nde kapılarını müşterilerine açtı. Ulusal Perakende Federasyonu (NRF) yılın son iki ayında satışların yüzde 3,9 oranında artarak 602 milyar dolara ulaşabileceğini bildirdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0