banner101

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak bir operasyon

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bizim yaptığımız operasyon sadece Türkiye'ye yönelik bir tehdidi yok etme değildir, Suriye'ye huzuru, barışı, istikrarı getirecek ve Suriye'nin sınır, toprak bütünlüğünü koruyacak bir operasyondur." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak bir operasyon
 Antalya'nın Manavgat İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) , Manavgat Belediyesi, turizm ve iş adamları dernekleri tarafından, bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Manavgat Ticaret Fuarı" Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada, ilçede daha önce muhtarlarla bir araya gelerek vizyonlarını paylaştıklarını, Manavgat'ın her bir köşesine yaylalara kadar hizmetin en iyisini götüreceklerini, doğalgazı da getireceklerini ifade etti.

Türkiye'nin artık sınırlarını aştığına dikkati çeken Çavuşoğlu, ülkenin dış politikasıyla da projeleriyle de sınırlarını aştığını dile getirdi. Edirne'den Kars'a hızlı tren projesi olduğunu anlatan Bakan Çavuşoğlu, Kırgız, Özbek, Kazaklara, Orta Asya'nın tamamına ulaşacaklarını belirtti.

Türkiye'nin cazip bir ülke haline geldiğine işaret eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başarı hiç tesadüf değildir, başarının sürdürülebilmesi de hiç tesadüf değildir. O yüzden çok daha güçlü olmamız gerekiyor. Bir taraftan Manavgat, Antalya için çalışacağız, hizmet edeceğiz, bir taraftan tüm Türkiye için çalışacağız ve ülkemiz büyüyecek. Önümüze çıkan engelleri bir bir aşacağız, zincirleri kıracağız. Karşımıza çıkarılan engelleri yok edeceğiz, bize yönelik oluşan, oluşturulan, desteklenen tehditleri nerede olursa olsun bertaraf edeceğiz. Arkasında kim olursa olsun bize yönelik tehdit oluştuğu zaman onu yok ederiz. Önce uyarırız, uyarımız dinlemezlerse inlerine gömeriz, tepelerine ineriz. Bugün nasıl Anadolu topraklarında dağlarda inlerine teröristleri gömüyorsak Afrin'deki teröristlerin de tepesine iniyoruz, havadan karadan. Çünkü bize yönelik tehditler var. Orada teröristler var. DAEŞ, PKK, YPG var, el ele kol kola vermişler."

"Adeta birer canlı kalkan, bunlar çocuk"

Dün Dünya Süryaniler Kongresinin başkanının açıklaması olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Oradaki tüm Hristiyan çocuklarını alıyorlar, zorla Türk ordusunun ve Özgür Suriye Ordusu'nun karşısına dikiyor. Adeta birer canlı kalkan, bunlar çocuk. 'Bizim mallarımızın, mülklerimizin hepsini elimizden alıyor YPG' diyor. Biz Türkiye olarak bunu söylediğimiz zaman kulak asmıyor. İşte biz vatandaşımızdan ayrım yapmıyoruz. Hristiyan da vatandaşlarımız, kardeşlerimiz Türkiye'de de var Süryani, dünyanın her yerinde var. Ama Suriye'de çok var. Niye duymuyorsunuz bunun feryatlarını. Hani insan hakları konusunda hassastınız? İki de bir 'Operasyonlara karşı değiliz ama insanı konularda hassasız, siz de hassas olun diye bize cüret göstererek ders vermeye çalışıyordunuz? Neden bunlara sessiz kalıyorsunuz? YPG diyor, Fırat'ın doğusundan da DEAŞ'lıları buraya getirdi, daha önce hapiste esir tuttuğu DEAŞ'lıları serbest bırakmış, şimdi Türkiye'ye karşı beraber saldırıyorlar' diyor. Bunu diyen Dünya Süryaniler Kongresinin başkanı."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Amacımız hedefimiz bellidir, sonuna kadar gideceğiz. Bitinceye kadar gideceğiz çünkü bu hainler Türkiye'yi tehdit etmeye devam ediyor. İki gün önce 17 yaşında bir kızımız Reyhanlı'da şehit oldu. Bugün de Kilis'e roket attılar. Niye bunları görmezden geliyorsunuz? Niye burada ölen sivillerin hakkını savunmuyorsunuz. İlla hakkını savunabilmesi için terörist mi olmak gerekir?"

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0