Dilencilerin Yeni Başkenti Cidde Oldu!

Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde bir yılda tutuklanan dilenci sayısının 10 bin 500’i bulduğu bildirildi.

Dilencilerin Yeni Başkenti Cidde Oldu!
banner98
Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde bir yılda tutuklanan dilenci sayısının 10 bin 500’i bulduğu bildirildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre Cidde'de yakalanan dilencilerin sadece 42’sinin Suudi vatandaşı olduğu, yabancı dilencilerin ise farklı ülkelerden geldiği belirtildi.

Dilencilik yaparken polis tarafından yakalanan Suudi vatandaşlar, bir daha yapmayacağına dair teminat imzaladıktan sonra salıverilirken, yabancı dilenciler ise emniyet ve göçmen bürosu yetkililerine teslim edildi.

Yetkililere göre gerçekten yardıma muhtaç olanlar ülkedeki sosyal, işçi bulma ve yardım kurumlarına yönlendirildi. Dilencilerin büyük çoğunluğu camiler, halka açık meydanlar, alışveriş merkezleri ve trafik ışıklarında yakalandı. Suudi Arabistan polisinin dilencilere göz açtırmadığı ve özellikle dilenci sayısının çoğaldığı Ramazan aylarında tedbirlerini de artırdığı biliniyor.

Dilencilerin ise polise yakalanmamak için başvurduğu yöntemler arasında tüm vücudu örten siyah kıyafet ile kadın taklidi yapmak bulunuyor. Geçen ay Riyad’a 80 kilometre uzaklıkta yer alan Harc şehrinde polis, hareketlerinden şüphelendiği bir dilenciyi yakalamış ve kadın kıyafeti giyen dilencinin aslında bir erkek olduğu ortaya çıkmıştı. Yine beş ay boyunca kadın kıyafeti giyip dilenen ve sonunda polise yakalanan erkek dilenci günde yaklaşık 100 TL kazandığını itiraf etmişti. Kuveyt’te yakalanan ve aynı yönteme başvuran başka bir dilenci ise günde 100 dolara kadar para topladığını ifade etmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0