Çok Farklı ve Limitli Bir Cevap Düşünüyoruz!

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest Suriye’ye kimyasal silah konusunda verilmesi muhtemel cevabın Irak’a askeri müdahale ile karşılaştırılmaması gerektiğini belirtti.

 Çok Farklı ve Limitli Bir Cevap Düşünüyoruz!
banner98
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest Suriye’ye kimyasal silah konusunda verilmesi muhtemel cevabın Irak’a askeri müdahale ile karşılaştırılmaması gerektiğini belirtti. Bu konuda Barack Obama'nın net kararı vermediğine bir kez daha vurgu yapan Earnest ‘çok farklı ve limitli’ bir cevap düşündüklerini dile getirdi.

Earnest Beyaz Saray’da düzenlenen günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Suriye rejiminin kimyasal silah saldırılarının arkasında olduğuna inandıklarını söyleyen Earnest bu konuda istihabari çalışmaların halen sürdüğünü belirtti. Detayların bu araştırmaların sona ermesinin ardından açıklanacağına işaret etti.

Earnest bazı dünya liderlerinin ve Arap Birliği gibi kuruluşların da kimyasal saldırıya cevap verilmesi düşüncesinde olduklarını dile getirdi.

KENDİ YASAL GEREKÇEMİZİ OLUŞTURURUZ

Earnest ABD’nin kimyasal silah konusunda verilecek cevap noktasında yasal gerekçe ihtiyacı olursa bunu kendileri oluşturacaklarını ifade etti. Bu konuda öncelikle Başkan Obama’nın son kararı vermesi gerektiğini vurgu yapan Earnest, “Başkanın kararını gerçekleştirmek veya desteklemek için yasal gerekçe gerekirse kendi gerekçemizi oluştururuz.” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0