Brezilya'da Sürpriz Gelişme!

Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota, Bolivya ile yaşanan diplomatik kriz sebebiyle görevinden istifa etti.

Brezilya'da Sürpriz Gelişme!
banner98
Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota, Bolivya ile yaşanan diplomatik kriz sebebiyle görevinden istifa etti. Patriota'nın istifasını kabul eden Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, boşalan göreve Brezilya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Luiz Alberto Figueiredo'yu atadı.

BOLİVYA İLE DİPLOMATİK KRİZ

Kendi ülkesinde politik sığınmacı konumunda olan Bolivyalı bir senatörün dün ülkesinden çıkartılarak Brezilya'ya getirilmesi, iki ülke arasında diplomatik bir krize sebep oldu. Bunun üzerine Patriota'yı görüşmeye çağıran Rousseff, akşam saatlerinde Başkanlık Sarayı'nda yapılan toplantının ardından Patriota'nın istifasını ve yapılan görev değişikliğini duyurdu.

Bir diplomatın insiyatifiyle gerçekleşen ve neticede iki ülke arasında diplomatik bir kazaya neden olan operasyon, üstlerin bilgisi dışında gerçekleştiği için Başkanlık Sarayı tarafından "tam bir hiyerarşi kırılması" olarak tanımlanıyor. Yayınladığı açıklamada iki yılı aşkın süredir Dışişleri Bakanlığını yürüten Patriota'ya hizmetleri için teşekkür eden Rousseff, operasyonun uluslararası ilkelere uymadığı gerekçesiyle krizden dolaylı olarak Patriota'yı sorumlu tutuyor.

Görevde bulunduğu süre içinde Türkiye ile çok yakın ilişkilerin gelişmesine vesile olan Patriota'nın, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile sık sık telefonda görüştüğü biliniyordu. Daha önce Şili, Kanada ve ABD'de görev yapan Brezilya'nın yeni Dışişleri Bakanı Figueiredo, BM temsilciliğinin yanısıra uluslararası toplantılarda çevre politikalarını savunmasıyla tanınıyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0