BMW’den Sürpriz Çıkış!

Almanya’nın lüks otomotiv devlerinden BMW’nin CEO’su Norbert Reithofer, asgari ücret ve taşeron işçi konusunda uyarılarda bulundu.

BMW’den Sürpriz Çıkış!
banner98
Almanya’nın lüks otomotiv devlerinden BMW’nin CEO’su Norbert Reithofer, asgari ücret ve taşeron işçi konusunda uyarılarda bulundu. Münchener Merkur adlı yerel gazeteye konuşan Reithofer, taşeron işçi sistemine BMW’nin kadrolu çalışanlarını korumak, ekonomideki dalgalanmalara cevap vermek ve uluslararası rekabete dayanıklı olabilmeleri için ihtiyaçları olduğunu savundu.

BMW’nin, geçen yıl Alman otomotif şirketleri arasında en fazla taşeron işçi çalıştıran şirket olduğu gündeme gelmişti. Almanya’nın daha dalgalı bir ekonomik yapıya hazılıklı olmasını talep eden BMW yöneticisi, riskli dünya ekonomisi ile mücadele ettiklerini kaydetti. Reithofer, bu nedenle rahat hareket edebildikleri taşeron işçi sisteminin ortadan kaldırılmasını istemediklerini belirtti.

Berlin’de devam eden federal hükümet kurma görüşmelerinde taşeron işçilerinin çalıştırılma sürelerine sınırlama getirilmesi ve kadrolu çalışanlarla eşit maaş almaları gündeme geldi. Asgari ücrete de karşı çıkan Reithofer, asgari ücret uygulamasından kendilerinin değil fakat pek çok küçük işletmenin olumsuz etkileneceğini savundu.

Geçen hafta pazara sürülen BMW i3 tam elektirikli araçlar konusuna da değinen Reithofer, Avrupa’dan 100 bin test sürüşü talebi ve 10 bin sipariş aldıklarını belirtip, Amerika Birleşik Devletleri’nde 60 bin ila 90 bin arasında bu araçtan satmayı hedeflediklerini söyledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0