BM kararından önce müdahale edilmemeli!

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, İngiltere, Fransa ve ABD’nin Suriye’ye Birleşmiş Milletler kararı çıkmadan müdahale etmemesini istedi.

 BM kararından önce müdahale edilmemeli!
banner98
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, İngiltere, Fransa ve ABD’nin Suriye’ye Birleşmiş Milletler kararı çıkmadan müdahale etmemesini istedi. Martin Schulz, Neuer Osnabrücker Zeitung (NOZ) gazetesine verdiği demeçte, “Kim bir askeri müdahale düşünüyorsa, bunun sadece BM Güvenlik Konseyi kararıyla olabileceğini hesap etmek zorunda.” dedi.

Türkiye’nin de destek vermesinden bahsedilen bu müdahale ile ilgili konuşan Schulz, bunun olması halinde kesinlikle daha ileri adımlar atılmaması gerektiğini altını çizdi. Avrupa Parlamentosu Başkanı, “Biz Suriye’ye kimyasal silahlarla ilgili araştırma ekibi gönderemiyoruz ve bu nedenle de oraya giden ekibin raporunu görmeden karar vermemiz anlamsız olur.” şeklinde konuştu.

Kimyasal silah kullanıldığı ispat edildikten sonra BM Güvenlik Konseyi'nde her şeyin değişeceğini belirten Schulz, yine de hiç kimsenin askeri bir müdahalenin kolay olacağını düşünmemesi gerektiğini söyledi. “Şayet bir diktatörlük rejimi yıkılacaksa, ondan sonra onun yerine getirilecek yönetimin de önceden düşünülmesi gerekir.” diyen Schulz, Suriye’ye sonradan demokratik bir yönetimin geleceği konusunda ciddi endişeleri olduğunu da ekledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0