banner102

BM Heyeti Suriye’den Cumartesi Ayrılacak!

Suriye'de 21 Ağustos’da kimyasal silah kullanıldığı belirtilen bölgelerde inceleme yapan Birleşmiş Milletler (BM) ekibinin ülkeden cumartesi günü ayrılacağı duyruldu.

BM Heyeti Suriye’den Cumartesi Ayrılacak!
Suriye'de 21 Ağustos’da kimyasal silah kullanıldığı belirtilen bölgelerde inceleme yapan Birleşmiş Milletler (BM) ekibinin ülkeden cumartesi günü ayrılacağı duyruldu. BM ayrıca elde edilen verilerin de Avrupa'daki laboratuvarlarda inceleneceğini açıkladı.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamda, Şam yakınlarında rejim tarafından kullanıldığı iddia edilen kimysal silah ile ilgili delil toplama çalışmasını BM misyonunun cumartesi tamamlayarak ülkeden ayrılacağını duyurdu. Haq, heyetin elde edeceği delilleri de Avrupa’daki çeşitli laboratuvarlarda inceleteceğini bildirdi. Haq, laboratuvarlardan elde edilecek sonucun ise BM Genel Sekreter’e sunulacağını sözlerine ekledi.

GENEL SEKRETER ZİYARETİNİ YARIDA KESİYOR

Avrupa’da çeşitli ülkeleri ziyaret eden BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un New York’a dönmek üzere yola çıktığı belirtildi. Genel Sekreteri’n neden ziyaretini yarıda kestiği sorusuna Haq açıklama getirmezken, Ban’a Suriye’deki heyetin ilk elde ettikleri bilgiler hakkında sözlü sunumunu cumartesi yapacağını bildirdi.

Haq, cumartesi günü BM Silahsızlanma İşleri'nden sorumlu Yüksek Temsilcisi Angela Kane'in de heyetle birlikte Şam'dan ayrılacağını kaydederek, halen Suriye'de bu ülkenin vatandaşları ile birlikte toplam bin civarında BM çalışanının bulunduğunu söyledi.

Haq, bir soru üzerine BM heyetine Şam'da ateş açan keskin nişancıların henüz belirlenemediğini, bu olayın ardından heyete yönelik başka bir saldırının gerçekleşmediğini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2013, 00:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0