banner102

Beyaz Saray’dan Suriye Birifingi!

Beyaz Saray yönetimi Kongre’ye bağlı bazı komiteler ve kıdemli senatörlerin Suriye’ye yönelik adım atılmadan önce konunun Kongre’ye taşınmasını ısrarla talep etmesi üzerine harekete geçti.

Beyaz Saray’dan  Suriye Birifingi!
Beyaz Saray yönetimi Kongre’ye bağlı bazı komiteler ve kıdemli senatörlerin Suriye’ye yönelik adım atılmadan önce konunun Kongre’ye taşınmasını ısrarla talep etmesi üzerine harekete geçti. Obama yönetiminin Kongre’deki lider isimlere Suriye’de atılabilecek adımlar konusunda bugün bir birifing vermesi bekleniyor.

Birçok yayın organında yer alan iddiaya göre, birifingte Temsilciler Meclisi ve Senato’nun üst düzey yetkilileri ile Kongre’ye bağlı komite başkanları yer alacak. Obama'nın Suriye'deki kimyasal saldırıları araştırma emri verdiği Ulusal Güvenlik ve istihbarat kurumlarından bazı yetkililer de Kongre üyelerine bilgi vermek üzere birifinge katılacak.

ABD yasasında başkanların askeri harekat yetkilerinde bazı sınırlamalar bulunuyor. 1973 tarihli ABD Savaş Güçleri Yasası’na göre başkan askeri harekat emri verdikten sonra 48 saat içinde Kongre’yi bilgilendirmesi gerekiyor. Ancak bununla birlikte askeri güçler Kongre’nin onayı almadan 60 gün boyunca başlatılmış harekatı sürdürebiliyor.

Bu arada, Başkan Obama dün gece PBS kanalına verdiği röportajında Suriye konusunda henüz bir karar almadığını ancak kimyasal silah kullanarak uluslarası normların ihlal etmenin bazı sonuçları olması gerektiğini vurguladı. Obama'nın bu ifadeleri nihai kararın Kongre'ye verilecek brifing sonrası alınabileceği yorumlarına neden oldu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0