Bak Sen Şu Kebabçıya!

Yunanistan'da, bir süre önce Sakız Adası'nda ele geçirilen mühimmat yüklü botla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, 53 yaşında bir Türkiye vatandaşı daha tutuklandı.

Bak Sen Şu Kebabçıya!
banner98
Yunanistan'da, bir süre önce Sakız Adası'nda ele geçirilen mühimmat yüklü botla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, 53 yaşında bir Türkiye vatandaşı daha tutuklandı. Sakız Adası açıklarında ele geçirilen silah ve patlayıcı yüklü hızlı botun sahibi olduğu öğrenilen Türkiye vatandaşı 53 yaşındaki kebapçı E. Sakallı, Yunan Antiterör Birimi’ne giderek teslim oldu. E. Sakallı adlı kişi, Sakız Adası Mahkemesi tarafından silah yüklü botu 51 yaşındaki Yunan vatandaşına tahsis ettiği gerekçesiyle tutuklama talebiyle aranıyordu.

Yunan resmi haber ajansı ANA-MPA, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin 30 Temmuz'da Sakız Adası açıklarında ele geçirdikleri ağır silah ve patlayıcı yüklü şişme botun sahibi 53 yaşındaki E. Sakallı adlı Türkiye vatandaşı kişinin Atina’da Antiterör Birimi’ne giderek teslim olduğunu duyurdu. Atina’daki Agios Dimitrios semtinde faaliyet gösteren “Boğaziçi” adlı kebapçı dükkanının sahibi olduğu öğrenilen Türkiye vatandaşı E. Sakallı, DHKP-C’li teröristlerle ilişkisi ve silah yüklü botun sahibi olduğu gerekçesiyle Sakız Adası Mahkemesi tarafından aranıyordu.

Kebapçı dükkanı sahibi kişinin daha önce tutuklanan 51 yaşındaki Yunan vatandaşına ağır mühimmat ve patlayıcının Türkiye’ye nakledilmesi için botunu tahsis ettiği açıklanmıştı.

Sahil Güvenlik ekipleri, Türkiye’ye yönelik terör eyleminde kullanılmak üzere hareket eden botta 2 tanksavar, 4 adet el bombası, 2 tabanca, mermi ve çok sayıda patlayıcı madde tespit etmişti.

Yunanistan'ın Sakız Adası açıklarında ele geçirilen mühimmat yüklü botta kırmızı bültenle aranan DHKP-C'li teröristler Hasan Biber ile Mehmet Yayla tutuklanmıştı. Aynı botta 2 Yunan vatandaşı da yakalanmıştı. Ardından genişletilen operasyonlar kapsamında şimdiye kadar olayla ilişkili 4 Türkiye ve 4 de Yunanistan vatandaşı toplam 8 kişi tutuklanmış oldu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0