ABD Savaş Gemileri Suriye Açıklarında!

ABD Başkanı Barack Obama Suriye’de yaşanan kimyasal silah saldırılarından sonra Ulusal Güvenlik Ekibi ile atılabilecek adımları değerlendirirken, Amerikan donanması da Akdeniz'e ek takviye sevk etti.

 ABD Savaş Gemileri Suriye Açıklarında!
banner98
ABD Başkanı Barack Obama Suriye’de yaşanan kimyasal silah saldırılarından sonra Ulusal Güvenlik Ekibi ile atılabilecek adımları değerlendirirken, Amerikan donanması da Akdeniz'e ek takviye sevk etti.

Akdeniz’den sorumlu ABD'nin Altıncı filosuna bağlı USS Mahan destroyeri ana limana yol alırken, geri döndürülerek Akdeniz’de görev yapması emredildi. Diğer bölgede görev yapan USS Gravely, USS Barry ve USS Ramage destroyerleri birkaç düzine Tomahawk füzesi ile Akdeniz'in çeşitli noktalarında görev yapıyor.

Bölgede görev yapan destroyerler ABD donanmasının en büyük tonajlı savaş gemileri durumundadırlar. Bu destroyerler Irak savaşına ve Afganistan işgalinde de aktif görev almışlardır. En son Libya harekâtına katılmış destroyerler 2000 kilometre menzilli ve nükleer başlıklı Tomahawk seyir füzesi de atabilmektedir.

LAVROV: BATI KİMYASAL İDDİAYI, ASKERİ MÜDAHALE KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜRDÜ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçen hafta Suriye’de gerçekleşen kimyasal saldırı ile ilgili iddiaları Batılı ülkelerin Beşşar Esed rejimine karşı askeri müdahale kampanyasına dönüştürdüğünü, ancak bu iddiaları kanıtlayan herhangi bir sonucun henüz alınmadığını söyledi.

Batılı ülkelerin askeri müdahale için medya üzerinden bir kampanya yürüttüğünü savunan Lavrov, “Washignton, Londra ve Paris’ten yetkililer tartışılmaz bir şekilde kimyasal saldırının arkasında Suriye hükümetinin olduğunu söylüyor. Ancak henüz bunu kanıtlamış değiller. Kırmızı çizginin geçildiğini söylemeye devam ediyorlar…” eleştirisi getirdi.

Moskova’da acil bir basın toplantısı düzenleyen Lavrov, “Haziran 2013’te Lough Erne’de düzenlenen G8 zirvesinde liderlerin aldığı kararla bu yaklaşım çelişiyor. Bu belgede Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına yönelik iddiaların kapsayıcı ve profesyonel bir şekilde araştırılması gerektiği yazıyor.” hatırlatmasında bulundu.


ASHTON:ASKERİ MÜDAHALEDE BM GÜVENLİK KONSEYİ KARARI ÇOK ÖNEMLİ

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Suriye'ye askeri müdahale konusunda şu ana kadar alınmış bir karar olmadığını belirtti. Ashton, böyle kararlar için BM Güvenlik Konseyi kararının hâlâ büyük önemi haiz olduğunu vurguladı.

Estonya'nın başkenti Tallinn'de gazetecilere açıklamada bulunan Ashton, Suriye'deki kıyımın durdurulması için dünyanın siyasi bir çözüm bulması gerektiğini dile getirdi. AB'nin 28 ülkesinin bu konuda ortak bir karar almasının zor olduğunu dile getiren Ashton, bununla birlikte farklı seçenekleri değerlendirmekte olduklarını ekledi.


ÇİN, SURİYE KONUSUNDAKİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Çin, Suriye'de kimyasal silah kullanılması konusunda ilk resmi açıklamasıyı yaptı. Pekin yönetiminden yapılan açıklamada, Suriye'deki BM tarafından yapılan incelemelere destek verildiği bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin bakanlık resmi sitesinden yazılı olarak yaptığı açıklamada, Pekin yönetiminin Suriye konusunda yaşanan gelişmelere karşı tutumu ele alındı. Çin'in Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddialara büyük önem verdiğine vurgu yapan Çinli Bakan, "Kim kimyasal silah kullanırsa kullansın, buna karşı çıkıyoruz." açıklamasında bulundu.

Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerine değinen Bakan Wang Yi, kimyasal silah kullanıldığı iddialarının doğrulanması konusunda BM'nin kararlarına bağlı kalacaklarını ve yapılan araştırmaların bağımsız, nesnel, adil ve profesyonel bir şekilde yürütülmesini desteklediklerini kaydetti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0