ABD Kongresi Suriye mesaisine başlıyor

ABD Kongresi, 9 Eylül'e kadar tatilde olmasına rağmen Suriye’ye askeri müdahale seçeneğini erkenden görüşmeye başlıyor.

ABD Kongresi Suriye mesaisine başlıyor
banner98
ABD Kongresi, 9 Eylül'e kadar tatilde olmasına rağmen Suriye’ye askeri müdahale seçeneğini erkenden görüşmeye başlıyor. Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel ile Genelkurmay Bakanı Martin Dempsey, Senato ve Temsilciler Meclisi’nde gerçekleşecek oturumlarda Kongre’yi askeri müdahaleye iknaya çalışacak.

Oturumlar birer gün arayla yapılacak. İlk oturum bugün Senato Dışilişkiler Komitesi’nde diğeri ise yarın Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi’nde gerçekleşecek. Senato’daki oturuma Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Bakanı Martin Dempsey katılacak. Temsilciler Meclisi’nde gerçekleşecek oturuma ise önce sadece John Kerry’nin katılacağı duyrulmuştu ancak daha sonra yapılan açıklamada kendisine Chuck Hagel’ın da eşlik edeceği ifade edildi.

Öte yandan Başkan Obama da Kongre’nin önde gelen isimleri ile görüşmelerini sürdürüyor. Dün Beyaz Saray’da Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinden Senatör John McCain ve Senatör Lindsey Graham ile görüşen Obama, kendilerinden destek istedi. Ayrıca Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi üyesi olan iki senatör daha önce yaptıkları yazılı açıklamada sınırlı askeri müdahalenin yetersiz olacağını ifade etmişti.
Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0