banner102

18 yıllık bakan Tacikistan’da yeni kabineye giremedi

Tacikistan'da 16 Kasım'da Devlet Başkanı İmamali Rahman'ın yemin ederek dördüncü kez cumhurbaşkanı olmasının ardından yeni kabine de şekillenmeye başladı.

18 yıllık bakan Tacikistan’da yeni kabineye giremedi
Tacikistan'da 16 Kasım'da Devlet Başkanı İmamali Rahman'ın yemin ederek dördüncü kez cumhurbaşkanı olmasının ardından yeni kabine de şekillenmeye başladı. Kabinede köklü değişiklikler yapıldığı bildirdi.

Tacik basınına göre, Devlet Başkanı İmamali Rahman, yeni kabinede yeni isimlere yer verdi. 18 yıldır Savunma Bakanı görevinde bulunan Şerali Hayrullayev, kabinedeki yerini koruyamadı. Yeni Savunma Bakanı ise Şerali Mirza oldu. Şerali Mirza daha önce Tacikistan Sınır Birlikleri Başkomutanı görevinde bulunuyordu. Eski Savunma Bakanı Şerali Hayrullayev, 1995 yılında bu göreve atanmıştı.

Tacik lider Rahman, İçişleri Bakanı Ramazan Rahimov’u tekrar bakan görevine tayin ederken, Milli Güvenlik Servisi Başkanı Saymumin Yatimov da koltuğuna koruyan isimlerden biri oldu.

Ayrıca, Enerji ve Sanayi Bakanı Şerali Gul ile Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Mahmadamin Mahmadaminov da yeni kabinede yer bulamadı.

Tarım Bakanı Kasım Kasımov, Adalet Bakanı Rustam Mengliyev ve Sağlık Bakanı Nusratullo Salimov aynı görevinde kalırken, Kültür Bakanı Mirzoşahruh Asrori görevinden alınarak, bu göreve Şamsiddin Orumbekov atandı.

Bu arada, başbakan, 3 başbakan yardımcısı, dışişleri bakanı, maliye bakanı, ticaret ve ekonomik kalkınma bakanı, eğitim bakanı görevlerine atamalar gerçekleştirilmedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0