DEVA PARTİLİ ALİ BABACAN VE SİLİK İL BAŞKANI SERKAN ÖZGÖZ

Ak Parti’den ayrılarak yeni parti kuranlar arasında öncelikle Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ismi gündeme gelmişti.

Bu konu gündeme geldiğinde bir başka AK Partili siyasetçi olan Ali Babacan’nın da parti kurmasıyla ilgili o dönem bir beklenti vardı.

Hatta bu beklenti doğrultusunda Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın birlikte bir parti kuracakları iddia edilmişti.

Ama durum beklenen gibi olmadı.

Ak Parti’den istifa eden Prof. Dr Ahmet Davutoğlu, 12 Aralık 2019'da Gelecek Partisi’ni kurarak siyaset sahnesinde parti genel başkanı olarak tekrar rol almıştı.

İşte bu adımlardan sonra Ali Babacan  ve ekibi ise Deva Partisi ile 9 Mart 2020 tarihinde resmen siyaset tarihine adını yazdırdı.

Bu arada bir dip notu da sizlerle paylaşmak isterim.

Öncelikle Ahmet Davutoğlu partiden ihraç edilmek üzere disiplin kuruluna verildiği için bu süreci beklemeden partiden ayrılmıştı.

Ama Ak Parti’den kopan bir başka siyasetçi olan Ali Babacan ise tam tersine kendisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra icazet alarak yeni parti kurucağını deklare etmişti.

 Bu notları sizinle paylaşmamın sebebi şu:

Ak Parti de kurulmadan önce, Fazilet Partisi’nin kapatılması sonrasında yenilikçi hareket olarak partiden ayrılmak isteyen Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Binali Yıldırım başta olmak üzere Saadet Partisi’ne katılmamışlardı.

Bu siyasi hamle sonrası bu yenilikçi oluşumun lideri olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yanına giderek yeni parti kurucaklarını söylemiş ve bizzat Erbakan’dan izin istemişti.

Ve bu izni alan Erdoğan sonrasında Ak Parti’yi ekibiyle kurmuştu.

Yani Deva Partisi’nin kurulması bir nebze olsun Ak Parti’nin kuruluşuna benzemektedir.

Neyse gelelim konumuza...

Herkesin merakla beklediği ‘Deva Partisi olası erken seçimlere girecek mi?’ sorusuna cevap aranıyor.

Bu soru geçiğimiz günlerde Deva Partisi, 1. Olağan Kongresi’ni Ankara’da Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirmesiyle cevap bulmuş oldu.

Bu kongrede pandemi koşulları nedeniyle sadece parti yöneticileri ve delegeler yer aldı. Katılım gerekçesiyle otobüsle ulaşımının olmamasına rağmen salonun tıklım tıklım dolu olması herkesi heyecanlandırdı.

Deva Partililer bu manzaradan çok hoşnut kalmışlardı.

İşte bu kongreden dip notumuzu da sizlere aktaralım.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan konuşmasında kız kardeşinin, 2000’li yıllarda başörtülü olması hasebiyle üniversitede yaşadığı anti demokratik olayları anlattı. Bu konuşması esnasında Babacan'ın sesinin düğümlenmesi dikkat çekti.

Bu durum kongreye katılan üyeler tarafından büyük bir alkışla desteklendi.

Ayrıca bu konuşmasında Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kardeşinin yaşadığı bu olaylardan ötürü siyasete girdiğini söyledi.

Yine özellikle bu kongrede benim dikkatimi çeken konu ise bazı özel medya kuruluşlarının bu kongreyi canlı vermesi oldu.

Bu yayın kuruluşlarından en önemlisi Habertürk Tv oldu.

Turgay Ciner'in olan bu medya kuruluşunun bu canlı yayına destek vermesi açık çek olarak nitelendirildi. Bu durum da partinin kurumdan tam destek aldığını söyleyenlerin sayısını arttırdı.

Evet bu kongre sonrasında da ülke genelinde öncelikle siyaseten genç ve başarılı bir siyasetçi olan Ali Babacan'a halkın ciddi bir sevgisi olduğunu söylemek isterim.

Özellikle halk ekonomi alanında Ali Babacan'ın yetkin niteliklerle dolu olmasından fazlasıyla umutlu.

Kamuoyunda ekonomiyi çok iyi bilen Babacan'ın bu özelliği ile ülkedeki kötü gidişatı değiştirebilecek ve halk tarafından da bir şans verilecek nitelikte olduğunun görüldüğünü de söylememiz gerekir.

Sonuç itibariyle haziranda gerçekleşmesi beklenen olası erken seçimlere girebilecek olan Deva Partili Ali Babacan'ın halk tarafında sevgiyle karşılanacağı ve oylarının da her geçen gün artacağı aşikardır.

Hele hele onunla yapılan Tv programlarında milyonlarca vatandaşın onu izlemesi, ona gösterilen sevgisinin göstergesi olarak yorumlanmaktadır.

Bakalım yeni Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %1 oy olan partinini bile çok önemli olduğu konumda % 50 +1'lik ittifakı kim alırsa seçimi kazanacağını düşünürsek; Deva Partisi de bu anlamda kritik partilerin başında gelen bir siyasi faktör olacaktır.

Tabiki bunların iddia olduğunu söylemek gerekiyor.

DEVA PARTİSİNİN SİLİK İL BAŞKANI ÖZGÜZ

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yeni kurduğu partisinin kongresi sonrasında gece gündüz çalışmalarına devam ediyor.

Deva Partisi gönüllülerinden de bu kapsamda beklenen özverili çalışma ve istek ne yazık ki Bursa’da görülmemektedir.

Özellikle Deva Partisi Bursa İl Başkanı olarak geçen sene Serkan Özgöz atanmıştı.

Bizler de Bursa siyasetinde ismi hiç duyulmayan bu kişinin neden atandığı sorularına yanıt arıyorduk.

Hani hangi özelliği var ki atandı diye?

Yoksa Bursa siyasetine yeni bir siyasetçi mi kazandırılıyor demiştik?

Ama sorularına cevap ararken beklenmedik olaylarla karşı karşıya geldik.

Başta Bursa'yı çokta iyi bilmeyen ve siyaseten de çok tecrübesiz olan Deva Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgüz çok silik bir Başkan olarak karşımıza çıktı.

Bu tutum ve davranışı ile halktan kopuk bir tavır içerisinde olması yeni kurulan bir parti için hiç de olumlu karşılanacak bir durum değildi.

Mevcut Başkan Özgöz ile ilgili bizlere de onlarca şikayet mail gelerek Deva Partisi’ne gönül verenlerin beklentisi sükut-u hayal ile karşı karşıya kaldı.

Bize gelen şikayetlerin hepsini sizlere aktarmıyacağım ama Bursalı vatandaşlardan gelen şikayetlerde partiye gelen kişilerle ilgili yeterince ilgilenmediği, parti çalışmaları yapmadığı ve partiyi Bursa kamuoyuna tanıtmadığı için eleştiriler vardı.

Hatta parti içerisinde yaşanan facialardan sonuncusu da, DEVA Partisi 1. Olağan Kongresi’ni Bursa ilçe başkanları ve yönetimlerin hepsinin ataması olmadığı için delegeler belirlenmediğinden Ankara’da Bursa seyirci(!) koltuklarında temsil edilmesiydi.

Evet geçen sene göreve gelen Deva Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgün ile ilgili bizlere de bu zamana kadar ne bir haber mail olarak geldi ne de bir tanıtım açıklaması?

Ne de bir Allah'ın kulunun bizi ziyarette bulunmadığını aktaralım.

Bence bu kadar sorunu yumak haline getiren ve kurucular kurulunda olan Deva Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgün ile ilgili Deva Partisi Genel Merkezi’nin ivedikle bu konuyu değerlendirmesi gerekmektedir.

Hatta yerine gelecek kişinin Bursa siyasetini,dinamiklerini ve Bursa'nın sıkıntılarını ve sorunlarını bilen bir yöneticinin değerlendirilmesi daha faydalı olacaktır.

Yerine gelecek bu kişinin vatandaşla samimi,yakından ilgilenen ve Bursa'yı karış karış gezecek bir partili olması yeni kurulan bir parti için daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Bizden söylemesi...

Takdir yetkilileri!

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0