banner101

BURULAŞ GENEL MÜDÜRÜ MEHMET KÜRŞAT ÇAPAR NEDEN GÖREVDEN ALINMIYOR?

Geçtiğimiz aylarda Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Burbak şirketinin kar etmesine rağmen lav edilerek BURULAŞ bünyesine tüm personelleri ile geçmişti.

Hatta bu geçiş sonrasında BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar eski Burbak çalışanına makamına çağırıp personele ağır hakaretler ederek (Sin...Kaflı) sonrasında zorla cep telefonunu alarak ele geçirerek sonrasında iş akdine son vermişti.

Perki Bursa Büyükşehir Belediyenin en büyük şirketlerinden birisi olan Burulaşta başka ne tür sıkıntılar var?

-BURULAŞ’ın ‘e-kent’e olan tazminat davasını geri çekmiş. Bilirkişinin ‘Nitelikli dolandırıcılık var’ tespitine rağmen savcılık şikayetinden vazgeçmesi ile kamu zararı olması ve  bu sebeten dolayı en az 10 milyon lira yolsuzluğun üstü kapatılmış mı?

-Ayrıca  Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşad Çapar sormak lazım ihaleye çıkmadan şarj dolum işi neden  Voltron firmasına nasıl verildi?

-Bu Voltron firmasının ortakları ile bir bağınız var mı?

-Bu işi alan İstanbul firması ve kardeşinizin firması ile ilgili  direk veya endirek bir bağınız var mı?

-Ak Partili Genel Müdür varken nasıl oluyor da  CHP'li yöneticiler hala orada en önemli yerlerde çalışıyor olması  önemli soru işaretlerinden biris ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakaret eden yöneticiler nasıl çalışıyor (Örnek ,İnsan Kaynakları Müdürü Muharrem yıldır neden görevinde) ?

-Yine Burulaş'ın kiraya verdiği yerleri nasıl oluyorda yıllardır terminalde ki  Berivan Cafenin sahibi Yılmaz Ateş alıyor?

-Burulaş Genel Müdürü olarak göreve İstanbuldan gelen Mehmet Kürşat Çapar'ın sekteri olarak  Leyla Tutuş'un getirilmesi  ve  mercedes marka ve plakası  LK yazan  araçla işe gidip  gelmesi normal mi?

-Burulaş ihalelerini Genel Müdürün kendi yakın arkadaşlarının alması ve kamu zararı uğratıldı mı?

(Başkan Alinur Aktaş'ın oğlu Hilmi Aktaş'ın bileşim şirketine milyonluk ihaleler vermesi ve yine İstanbul'dan Bursa'daki arkadaşı MMG eski Başkanı Rasim Serim'ede milyonluk ihaleler verdiği iddia ediliyor,doğru mu?)

-Bu dönem Burulaş'ın zarar (2019 yılında 75 milyon,2020 zararı ise 215 Milyon )etmesi en önemli sebeblerden birisi de budur?

-Yine Bursa'da toplu taşımada yapılan %30'a varan zamlar yapılması ve en pahalı taşıma üçreti neden Bursa'da uygulanıyor?

-Bazı personellerinde liyaketli olmdığı  ve yeni geçen personellerin sözleşmelerinin yapılmamasından dolayı mağdur olan işçilere neden gözyumuluyor ?

-Ak Partili bir Genel Müdür olasına rağmn başta İnsan Kaynakları Müdürü ve Burulaşta çalışan bazı personellerin Chp olmasına rağmen neden krtik görevlerde neden tutuluyor?

-Burulaşta'da çalışan bazı personellerin evli olmalarına rağmen personeller arasında mesajlaşmaya kadar olan olayla ve  gönül ilişkilerine neden gözyumuluyor?

-Yine toplu taşıma pandemiye uygun olmayan düzensiz taşıma ve kliması yetersiz otobüslerin kullanılması ve ayakta fazla yolcuların alınmasına izin vermesi?

İşte yukarıda yazdığım sebeblerden dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Burulaş genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar'ın hemen görevden alınması gerekmektedir.

Burulaş'ın bu kadar mal varlığı satılıp bu kadar zarar etmeside akıllarda başka soru işareti uyandırmaktadır.

Ha unutmadan 2015 yılında twiiterda Ak Parti karşıtı paylaşımda neden yaptığı da ayrı merak konusudur!

İşte size Burulaş ile  ilgili bazı olayarı  belge ve bilgilerlerle anlattım.

Artık Ak Parti Bursa'da görevini yapamayan kişilerin  birilerinin artık onları görevden almadan kendilerinin istifa etmesi gerekmektedir.

Birde istifa mekanizması yerine gelsinde bizde  şaşıralım...

Bizden söylemesi ....

Yazımın sonunda başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği gibi bana Hz. Ömer'ler arıyorum dediği gibi bende Hz.Ömer (RA) gibi  ve adalette,hukukda ve kul hakkında örnek olan Hz. Ömerleri (RA) arıyorum.

Bunun için bende yaşlı bir teyzenin halife  Hz Ömer ile yaşıdığı olayla yazımı sonlandırıyorum!

Hazreti Ömer (ra), hilafeti devrinde gece uyumaz; kapı kapı dolaşır, açın, yoksulun hâlini kontrol ederdi. Yine bir gece sokakları dolaşırken bir evden ağlama sesleri geldiğin duydu. Kapıya geldi. Ne olduğunu öğrenmek için kapıya hafifçe vurdu. Evden yaşlı bir kadın gözyaşlarını silerek çıktı. Bu durumun sebebini öğrenmek isteyen Hazreti Ömer, yaşlı kadına sordu:

“Niçin ağlıyorsun? ”

Yaşlı kadın:

“Görüyorsunuz, durumum iyi değil. Ama Allah`ın huzuruna vardığımızda halife Ömer`in yakasından tutacağım.” dedi.

Halife Ömer:

“Niçin?” diye sordu.

“Çünkü Rasulullah (sav); ‘Hepiniz çobansınız. İdare ettiğiniz kimselerden sorumlusunuz ” buyurdu. Bak, Hattab oğlu Ömer hiç hâlimizi sormuyor?”

Hz. Ömer`in gözleri doldu:

“Belki Ömer`in seni sormaya fırsatı yoktur”

“Olur mu öyle? Soramıyorsa, fırsat bulamıyorsa, niçin müminlerin başına geçti?”

“Sana 25 dinar hediye etsem, Hattab oğlu Ömer`e hakkını helal eder misin ?”

“Ederim de sen kimsin? Sana ne Ömer`den?”

“Olsun yine de helal et. Ömer`in yükü ağırdır, boynu altında kalmıştır.”

O sırada halifeye yakın kişiler geldi:

“esselamu aleyküm ey müminlerin emiri” diye selam verdiler. Kadın kapısına gelen kişinin halife olduğunu anlayınca korkuyla ellerini başına vurmaya başladı:

“Eyvah! Demek sen Ömer`din? Peki neden söylemedin?”

“Boş ver Ömer`i; Söyle bakalım, 25 dinar verirsem Ömer`i affedecek misin? Mahşer gününde Ömer`in yakasına yapışmayacak mısın?”

Kadın söylediği sözlerden pişman olduğunu belirtti ve: “Ey Müminlerin emiri. Sana nasıl hakkımı helal etmem? Allah`ın huzurunda nasıl senden şikayetçi olurum!” dedi.

Selam ve dua ile....

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0