BURULAŞ'A BİR DOKUNMAK YETTİ!

Tüm okurlarımıza hayırlı haftalar.

Bizde söz namustur...

Verdiğimiz sözlerin hep  arkasındayız.

Ama bugün köşe yazımıza geçmeden Millet İttifakı'nın 6 masa olarak açıkladığı ortak mütakabat metni programına değinmek istedim.

Bu programa başta liderler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal hazır bulundular.

Bu programda en öndeki sıralarda CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanlarının olması dikkatlerden kaçmadı.

Bu progrmada hazırlanan “Ortak Politikalar Mutabakat Metni” kitapçığı salondakilere dağıtıldı. 240 sayfalık ana başlık, 75 alt başlık, 2 bin 300'den fazla somut hedefler açıklandıgi göründü.Bende programı TV kanalından izleme fırsatı buldum.

Bu programda eğitimden sağlığa,hukuk'dan  ekonomiye ve tarıma kadar  herkesimi ilgilendiren her konuda açılmalar yapıldı.Kısa tanıtım videosu sunuldu.Millet İttifakı şayet iktidar olursa neler yapacaklarını şimdiden kamuoyuna  vaadlerini açıklamış oldular.

Bana gelen geri dönüşlerde baiz konularda halk tarafından çokta dikkat çeken vaadlerde oldukları söyleyebiliriz.

Yani 14 Mayıs'ta seçimlerde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın kıyasıya bir seçim yaşanacağını şimdiden söyleyebiliriz.

İbre iktidar partisinde olsada muhalefet vereceği vaadlerde seçmenlerin kafasında soru işareti oluşturarak oyları almak isteyecektir.

Şayet Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halkın isteklerini ve taleplerini yerine getirmezse ayrıca bu seçimlerde halkın istediği kişileri Milletvekili Adayı olarak sıralamalarda yer vermezse seçimi kazanması çokta kolay olmayacağını söyleyebiliriz.

Bizden söylemesi....

Neyse şimdi asıl konumuza dönelim..!

Ne demiştik Tele 16 Haber sitesinde 26| Ekim 2019'da Atilla Sağım'ın yazdığı köşe yazılarını gündeme belgleriyle getirmeye devam ediyoruz.

"Burulaş'a bir dokunmak yett"

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden burulaş A.Ş hakkında görev ihmali ve ört pas iddiasını gündeme taşıyınca sonbahar günlerinde yerel siyaset ısınıverdi.

Cuma günü gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisinde konu gündeme gelmiş ve Burulaş A.Ş Müdürü açıklamalarda bulunmasına rağmen tartışmalar bitmiş değil, ulusal basında iki gündür Burulaş A.Ş de neler oluyor ve neler oldu soruları soruluyor.

Başkan Alinur Aktaş Belediye Meclisinde “O sosyal medya da dolaşan bir konu değil Alinur Aktaş ile problemi olan bir adamın yazıp çizdiği içerden veya kendisi zamanında çevirdiği filmleri bildiğimiz bazı isimlerin işine gelmeyen bazı gelişmeler olunca otomatikman bizim burada sanki yanlış bir iş varmış gibi birilerini bu manda harekete geçirip sundukları piyasaya pompaladıkları bir bilgi açıkçası kesinlikle bir sıkıntı söz konusu değil” dedi.

Burulaş’ın “elektronik bilet” olayında yaşananlar sadece benim gündeme getirdiğim bir konu değil.

26 Ocak 2018 tarihinde değerli meslek büyüğüm Mehmet Ali Yılmaz tarafından teferruatlı kaleme alınmış (https://www.yenibursa.com/bursa-daki-calik-olayi-makale,153128.html) sonrasında her hangi bir açıklama yapılmış mı bilmiyorum.

Burulaş A.Ş Müdürü Belediye Meclisindeki açıklamasını toplantının hemen ardından malum medyaya göndererek iddiaların asılsız olduğunu ispat etmeye çalışmış fakat açıklamalarında kaleme aldığım sorulara hala yanıt vermiş değil.

Buralaş A.Ş Genel Müdürü Kürşat Çapar’a sorularımızı kapsamlı olarak yeniden soralım istedim konunun daha iyi anlaşılması açısından.

Devlet kurumlarında devamlılık esas olduğuna göre sizden önce başlayan ve şuan yönettiğiniz kurumun karşı tarafa alacak davası açmasına Sayıştay’ın bu konuda raporu olmasına rağmen gerekli hukuki sürecin bitmesini neden beklemediniz?
2015 yılı Sayıştay denetiminde şirketin elektronik ücret toplama sisteminde iç kontrol zafiyetlerinin olduğu belirtilmiş, bu görev ihmalleri nelerdir?
E-Kent Ücret Toplama Sistemleri A.Ş. ile yapılan son sözleşme 15.07.2010 – 15.07.2015 tarihleri arasında geçerli olduğuna göre beş yıllık zaman diliminde Burulaş A.Ş hesabına zamanında yatması gereken fakat belirli aralıklarla yatırılan meblağ ne kadardır?
Aktif Bankın Burulaş hesabında olması gereken paranın bilinmeyen bir hesabında yattığı tespit edilmiş, bu meblağın faize de değerlendirmesi var mı?
Sayıştay raporunda 28.10.2014 tarihli mutabakatta E-kent Ü.T.S. ile Burulaş arasındaki nasıl bir anlaşma yapıldı?
Yüklenici firma BURULAŞ’ın hesabına eksik aktarım yaptığını kabul etmiş ve bu kapsamda 12.740.948,69 TL tutarı şirketin hesabına yatırmış hangi aralıklarla ayrıca suç kabul edilmesine rağmen E-Kent firmasının teminatı yakıldı mı?
E-Kent A.Ş. tarafından sisteme sonradan sokulan fakat yapılan işlemlerin görülmediği kaçak POS cihazları ne kadar tahsilat yapmıştır?
Kaçak POS cihazlarının tahsil ettiği bilet ücretleri hangi farklı bankaya yatırılmıştır?
Sözleşmenin bittiği 15.07.2015 tarihinden önceki döneme ilişkin ücret, kontör ve banka tutar devirlerinin tespiti amacıyla E-Kent A.Ş.’den, uluslararası denetçi büyük bir firma aracılığıyla sistem raporu talep edilmiş böyle bir rapor var mı?
N-kolayla şirketinin Burulaş ile anlaşması var mı?
N-Kolay şirketi hesabında bulunan ve Burulaş A.Ş’ye o dönemde ait olan para ne kadardır?
Burulaş alacaklarını tahsil ederken yönetmeliklere göre yasal faiz işletimi?
Yasal olmadığı halde sahte bayi ağı kurup halkın parasını almak suçu neden ayrıca dava konusu olmadı?
Yaşanan olumsuzlar olmasına rağmen neden hala elektronik bilet sistemi özelleştiriliyor?
Konuyla alakalı bilgi sahibi olup gündeme getiren personelin işine neden son verdiniz?
Elektronik bilet sistemi konusunda Burulaş icraya neden verildi hangi firma hangi alacağına yönelik verdi?
Burulaş A.Ş nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla yüklenici firmayı savcılığa şikayet etmesi ve alacak davası açmasına rağmen hangi gerekçelerle anlaşma yoluna gittiniz?
Belediye Başkanı Alinur Aktaş kendi döneminden önce bir çok konuyu gündeme getirirken bu konuyu gündeme getirmedi?
Daha önce Minova firmasından alınan 150 tane minova cihaza ne oldu?
Burulaş’ın elinde kalan eski validatörler nasıl değerlendiriliyor ve maliyetleri ne kadardır?
E- kent firmasından işi alıp Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Asis firmasının tercih edilmesinin teknik ve hukuki gerekçesi nedir?
Sorunsuz olarak tamamen Burulaş kontrolünde olan kiosklar başta olmak üzere yatırımlar yapılan sistem neden yeniden riskli ve maliyetleri gizlenerek özelleştirilmiştir?
Burulaş A.Ş’nin elektronik bilet siteminden 2010 yılı itibarıyla görev zararı ne kadardır?
Kürşat Çapar göreve geldiğinden itibaren kurumda yazılım ve özelleştirme işlemlerine ne kadar harcama yapmıştır?
Daha sorulacak çok soru var lakin cevap verecek idareci yok. Düşünün Belediye Meclisi toplantısında Burulaş A.Ş Müdürünün konuşmasına kendi yönettiği kurumun savcılığa şikayet ettiği yüklenici firmayı savunarak başlaması oldukça manidardır, bu anlayışla konunun kapatılması gayet normaldir.

Burulaş A.Ş hakkında yazdıklarımdan sonra tele16.com haber sitesi bizce malum odak tarafından işlevsiz hale getirilmesi için virüs saldırısına uğramış durumda ve hala devam ediyorlar.

NOT; Büyükşehir Belediyesi yetkililerin bilgisi dışındadır diye düşünüyorum bazı isimler yakın çevreme belediye ile alakalı bilgileri nereden aldığımı sormaya başlamışlar boşuna kendilerini yormasınlar Sayın Alinur Aktaş’ta telefonum var gerçi bu aralar yine engellemiş beni ama olsun aradığında istediği soruya cevap veririz karşılıklı olarak."diye yazı yazılmış.

Evet bu yazılan  köşe yazısında ismi geçen kurum,kişi ve kişiler cevap hakkı her zaman bizlere ulaşarak kullanabilirsiniz.

Bizim kapımız herkese açık olduğunu hatırlatalım.

Malum birleri gelip geçer ama bizler nasipse hep burdayız.

Ee Bursa'da bu makamlar dan kimler geldi kimler geçti deme?

İşte yalan dünya kimseye kalmıyor.!

Ama gelde birilerini inandır...

Neyse!!!

Zulüm ile abad olunmaz demiş atalarımız.

Keser döner sap döner bir gün hesap döner misali...

Hatırlatmakta fayda var.

Bizi üstümüze düşeni yaptık.

Gerisini onlar düşünsün.

Şimdilik bende bu kadar....

Selam ve dua ile 

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0