banner102

BURSASPOR’UN YENİ BAŞKANI KİM OLACAK?

Bu yazımda Bursaspor’un Başkanı kim olacak sorusuna cevap arayacağım. Malumunuz olduğu gibi daha önce pandemi koşulları nedeni ile kongre zamanı belli olmamıştı. Pandemi yasakları bitince, geçtiğimiz günlerde seçim kararı alındı ve Divan Başkanı İdris Sevinç’e 3 başkan adayından oluşan 3 liste verildi. Bu 3 liste 5 Haziran günü Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda yarışacak. Başa baş kıran kırana bir seçim Bursaspor’u bekliyor.

Mevcut yönetim çok başarılı mı diye soracak olursanız, bunun cevabı elbette değil. Bursaspor ligi 10. Sırada bitirdi. Tüm Bursa’nın beklediği 1. Lig rüyası bu sene de gerçekleşmedi. Bursaspor’un çok fazla sorunu var. Kısa dönemde ödenmesi gereken 150 milyona yakın borç var. Uzun vade de ise 350 milyonluk bir borçtan bahsediliyor. Bursaspor’u yönetecek ekibin bir şekilde bu borcu ödemesi gerekiyor. Bu borcu kentin dinamiklerini kullanarak mı ödeyecekler yoksa proje üretip mi ödeyecekler, yoksa Bursaspor’un borcuna borç mu katacaklar ilerleyen zamanda göreceğiz. Sorun sadece borçlar değil. Bursaspor’un şampiyonluk yaşadığı Türkiye Süper Ligine, tekrar dönmesi gerek. Bunun için iyi transferlere, iyi bir profesyonel anlayışa ve işini bilen bir teknik ekibe ihtiyacı var. Şu ana kadar mevcut başkan Erkan Kamat ve yönetimi beklenen performansı sergileyemedi. O da topu ondan önceki yönetimlere attı. Bursaspor’un stadının bitirilebilmesi için yine 100-150 milyonluk bir para lazım. O da ayrı bir muamma. Bursaspor’a destek verebilecek onlarca, yüzlerce iş insanı olmasına rağmen Bursaspor Stadı hala yarım duruyor. Bir tarafta inşaat çalışmaları devam ediyor. Bursaspor Stadının isim hakkı belli bir süre ile satılabilir, kiralanabilir. Bundan önceki yönetimler zamanında Bursaspor’un mallarına arsalarına neler yapıldığını net olarak kimse bilmiyor. Geçmiş Bursaspor Başkanlarından Recep Bölükbaşı ve Ali Ay ile ilgili suç duyurularında bulunuldu. Satışların usulsüz olduğu ile ilgili iddialar vardı. Bununla ilgili Bursaspor taraftarları suç duyurusunda bulundular. Gelen Para vereceğim diye geliyor sonrasında Bursaspor’un borcu hep büyüyor. İşin açıkçası gelen Bursaspor’un yükünü azaltacağına, Bursaspor’un yükünü arttırarak bırakıp gidiyor. Mevcut başkanın karşısında 2 aday var. Bu iki isimde birbirinden güçlü. Bir taraf diğer tarafa göre biraz daha ağır basıyor. Seçimin sonucunu her zaman olduğu gibi kongre üyeleri belirleyecek.

BAŞKAN ADAYLARINA GELECEK OLURSAK,

Mevcut başkan Erkan Kamat, Sedar Acarhoroz ve Hayrettin Gülgüler, Bursaspor Başkanlığı için aday oldu. Bu arada bir parantez açayım. Hayrettin Gülgüler’in başkan adayı olarak meslektaşım Emin Adanur’da var. Emin Adanur bundan önceki açıklamasında Bursaspor’a 40 milyon lira vereceğini söyledi. Elbette bu parayı tek bir kişinin vermesi kolay değil, bunu yönetimi ile birlikte verecek. Başkan adaylarından Bursaspor’a dönecek olursak, Bursaspor’da işler iyiye gitmiyor. Mesela Fenerbahçe’de bir iş insanı çıkıp, Fenerbahçe’ye futbolcu hediye edebiliyor. Bursalı iş insanlarının da artık elini taşın altına sokması gerekiyor. Bursaspor’un önemli ve değerli arazileri var. Bu arazilerinde satışa çıkarıldığını belirtmekte fayda var. Mevcut yönetim Özlüce’de ki araziyi satışa çıkardı. Orada Bursaspor’un borçlarını kapatmak için bir toplu konut projesi düşünülüyor. Bu nokta da Emin Adanur’un ismi ön plana çıkıyor. Gönlüm, Bursaspor’un borçlarının kapatılmasını, sonrasında önemli transferler yaparak Türkiye Süper Ligi’ne dönmesini istiyor.

GELELİM LİSTELERE

Mevcut Başkan Erkan Kamat’ın Listesi; Ali Serhan Şahinkaya, Alpaslan Oğuz,  Coşkun Yavuz, Ersin Toker, Habil Bayramoğlu, Latif Altıkardeş, Mesut Günal, Mithat Ülküden, Salih Güleç, Sedat Şengül, Şenol Tosun, Ünsal Mendi’den oluşuyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Delege Listesi ; Oğuzhan Şahinkaya, Osman Akın, Erol Dağlıoğlu, Ali Bocan’dan oluşuyor.

 Denetleme Kurulunda ise, Burcu Aksak, Mustafa Tayfun Gündoğdu, Üstün Tunalıgil’dem oluşuyor.

Serdar Acarhoroz’un Listesi:  Ahmet Bozdemir, Muharrem Mustafa Yağar, Atilla Kurtçu, hasan Başaran, Murat Yakıcı, Cansel Gül, Müjdat Gürsoy, Olcay Sabırlı, Erol Can, Mesut Uçaner, Serkan Güven,  Faruk Kuzu.

Türkiye Futbol Federasyonu Delege Listesi ; Kaan Yeşil, Bülent Akça, Mehmet Çakman, Mehmet Şefik Kar.

Denetleme Kurulu: Fatih Aslan, Ersan Kayabaş, Murat Ertürk.

Hayrettin Gülgüler’in Listesi: Emin Adanur, Osman Uçar, Fehim Ferik, Metin Mustafaoğlu, Tamer İşler, Batu İlker Demirtaş, Serhat Akgün, Yalçın Cambaz, Rahmi Maral, hasan Gürler, Emrah Kılıç, Semih Hüroğlu.

Türkiye Futbol Federasyonu Delege Listesi ; Burakhan Kutlucan, Selçuk Eren, Osman Nuri Başaran, Umut Önel

Denetleme Kurulu: Erhan Öztürk, Rabia Nur Avşar, Onur Dağlı.

İlerleyen günlerde İNCE MEDYA GRUP Stüdyolarında ağırlayacağımız başkan adaylarının performansını da merakla bekliyoruz.

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0