TOPLUMUN SAĞLIKLI HAYVANSAL GIDA TÜKETEBİLMESİNİN TEMİNATI BİZİZ

Bursa Veteriner Hekimler ODASI (BVHO) Başkanı Hüseyin Bolten, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar konusunda yetkili ve uzman kişilerin Veteriner Hekimler olduğunu belirterek, Veteriner Hekim denetimi olmadan insanların sağlıklı hayvansal gıda tüketebilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

TOPLUMUN SAĞLIKLI HAYVANSAL GIDA TÜKETEBİLMESİNİN TEMİNATI BİZİZ
banner98

Olağan kongrede işbaşına gelen Hüseyin Bolten başkalığındaki BVHO Yönetim Kurulu yeni dönemde yapılacak öncelikli çalışmaları açıkladı. BVHO'nun Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'ndeki ofisinde basının karşısına çıkan Başkan Hüseyin Bolten ve Yönetim Kurulu Üyeleri Melike Baysal, Harun Batmaz, Onurhan Gülsün; yeni dönemdeki yönetim anlayışları, çalışma yöntemleri, toplumun zoonoz hastalıklarla ilgili bilgilendirilmesi ve Veteriner Hekimlereyıpranma payı hakkı verilmesi konularında açıklamalarda bulundular.

KAMUOYUNU  BİLGİLENDİRECEĞİZ

Hayvanlardan insanlara bulaşan 200'e yakın zoonoz hastalığın bulunduğunu belirten BVHO Başkanı Hüseyin Bolten, bu hastalıklarla ilgili bilirkişininVeteriner Hekimler olduğuna dikkat çekti. Veteriner Hekim denetimi olmadan üretilmiş hayvansal gıdanın güvenli olmasının mümkün olmadığının altını çizen Başkan Bolten, bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmek için özellikle çaba harcayacaklarını ve sık sık bildiriler paylaşıp etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladı.  

YIPRANMA PAYI BİZİM DE HAKKIMIZ

Başkan Hüseyin Bolten, birçok meslekte fiili hizmet zammı olarak adlandırılan yıpranma payının veteriner hekimlikte de uygulanması gerektiği görüşünde olduklarını ifade etti. Oda olarak bu konuda son derece duyarlı olduklarını kaydeden Hüseyin Bolten, “Zor ve tehlikeli koşullarda hizmet verenVeteriner Hekimlerin yıpranma payı hakkı olmamasını anlamak mümkün değildir. Bursa Veteriner Hekimler Odası olarak bu konuda yasaların elverdiği ölçülerde mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Meslektaşlarımızın mevcut haklarının korunması ve kaybedilen haklarının  geri alınması için var gücümüz ile çalışacağız” dedi.

KOMİSYONLAR KURACAĞIZ

BVHO Başkanı Hüseyin Bolten, basın toplantısında çalışma yöntemleri ve yönetim anlayışları üzerinde de durdu. Seçim öncesinde verdikleri sözleri yerine getirebilmek için kolları sıvadıklarını, özellikle kuracakları komisyonlar aracılığı ile hizmet ağını genişleteceklerini, hızlı ve kaliteli hizmet sunacaklarını anlatan Hüseyin Bolten, katılımcı, paylaşımcı ve şeffaf yönetim anlayışı ortaya koyacaklarını  söyledi. Meslek odalarındaki seçimleri bir bayrak yarışı olarak gördüklerini dile getiren Bolten, “Bu düşünceyle yola çıktık ve göreve geldik. Serbest, kamu ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın sorunlarını hızla çözüme kavuşturmak için komisyonlar kuracağız. Ayrıca, Veteriner Hekim adaylarının meslekle daha erken buluşmalarına olanak sağlayacak, Oda ile bağlarını kuvvetlendirecek bir çalışma içinde olacağız. Bunun için Genç Düşünce Komisyonu kuracağız. Bu komisyon aracılığı ile öğrencilerimiz proje üretebilecekler. Bir yandan mesleki çalışmalarımızı yürütürken,  diğer yandan meslektaşlarımızı daha çok sosyal hayatın içine çekecek çalışmalar içinde olacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2018, 22:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0