Ramazan Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı.

Ramazan Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?
banner98

Bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı ve ne zaman yatacağı ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Bayram ikramiyesi her sene dini bayramlardan önce vatandaşların hesabına yatıyor. Ramazan Bayramı arefe günü bu sene 1 Mayıs tarihinde başlayacak. 2 Mayıs ise bayramın birinci günü olacak. Emekliler geçtiğimiz yıl bayram öncesinde bin 100 TL ikramiye almışlardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin  yaptığı açıklamada nisan ayında ikramiyelerin yatırılacağını duyurdu ve net tarihi açıkladı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında, ‘Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok. 28-29 Nisan'da ödemeler yapılacak. İki bayramda maliyet 25 milyar lira seviyesinde. Emeklilere 1100 lira ödenecek. Ödeme tutarı her zaman değerlendirilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirebileceği şeyler olabilir. Şu andaki gündemde artış yok. Enflasyona ayarlı bir şey yok.

Eşel artış enflasyon sarmalına düşürecek olaylara yol açar. Tüm dünyanın gündeminde enflasyonu yok etme amacı varken, hiper enflasyon tehlikesini çağırıştıracak söylemleri doğru bulmuyorum.' dedi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyesi genellikle bayramdan bir hafta önce hesaplara geçiyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 2 Mayıs tarihinde başlayacak. Bayram ikramiyeleri 28 Nisan ve 29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatacak.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2022, 15:53

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0