banner101

NECMİ İNCE YAZDI:CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ‘AK PARTİ’YE ÜYE KAZANDIRIN’ DERKEN, BURSA TEŞKİLATI NEYİN PEŞİNDE?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişten sonra özellikle halk ile bakanların buluşmasında ve sorunları iletmesinde bazı sıkıntılar gündeme geldi. Hatta bu sıkıntılar o kadar büyüdü ki, artık oy kaybetme derecesine kadar ulaştı. AK Parti yöneticileri il bazında ve milletvekilleri bazında halkın sorunlarıyla kısmen ilgilenseler de, bu konuları bakanlara iletip çözüm bulma noktasında etkili olmadılar.

NECMİ İNCE YAZDI:CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ‘AK PARTİ’YE ÜYE KAZANDIRIN’ DERKEN, BURSA TEŞKİLATI NEYİN PEŞİNDE?

AK Parti yöneticileri il bazında ve milletvekilleri bazında halkın sorunlarıyla kısmen ilgilenseler de, bu konuları bakanlara iletip çözüm bulma noktasında etkili olmadılar.

Bir de, zaten ülke genelinde bazı AK Parti il ve ilçe başkanlıklarında güç zehirlenmesi yaşanıldığı için sesini duyuramayan veya duyursa bile sorunları çözülmeyen tabandaki çok sayıda insan partiden istifa etti.

İşte bu sorunları gördüğü için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, covid salgınından sonra tüm parti teşkilatlarına sahaya inerek partiye üye kazandırmaları talimatını vermişti ama Ak Parti Bursa İl Başkanlığı bu talimatı çok farklı anlamış olacak ki, bazı partilileri ihraç etmek için karar aldılar.

Bursa siyasetinin, özellikle de iktidar partisinin bu kadar aciz olduğu bir dönemi hiç hatırlamıyorum. Özellikle AK Parti’nin oylarının anketlere göre %30’a kadar düştüğü iddia edilen bir ortamda Bursa teşkilatlarında bu şaşırtan adımların atılması da enteresandır!

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Bursa İl Başkanlığında düğmeye basılarak, bazı kişilerin partiden kesin ihraç edilmesi için birkaç sayfalık bir liste hazırlandı ve tebliğler yapılmaya başlandı.

Bu tebliğleri de AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Oktay Çiçek yaptı. Bu talimatı da bizatihi AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın verdiği söylendi. Yani Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan parti teşkilatlarına üye yapın talimatı verirken, AK Parti Bursa Teşkilatlarının ise tam tersi bir adım atarak üyelerini ihraç etmesi akıllarda soru işaretleri uyandırdı.

Bu kadar hassas bir dönemde AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman kim veya kimler tarafından talimat aldı ki, kendi partisinde yıllarca hizmet etmiş kişileri acımadan partiden ihraç etme kararı verdi?

Peki, o zaman soralım ey Ayhan Salman, il başkanlığın zamanında ne kadar AK Partiliyi ihraç ettin?

Sizin tabana tepeden bakan yaklaşımınız yüzünden Bursa’da partiden kaç kişi istifa etti?

Soruyorum size Başkan Salman, göreve geldiğiniz günden bu güne kadar ne kadar üye kaydı yaptınız? Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz ama mirasyedilik yapmak kolay tabi!

Bu soruların cevaplarını bekliyorum…

Zaten önümüzdeki günlerde bu ve diğer konular için Ankara’ya davet edildik, orada da bu konuları anlatacağım.

Bursa’nın bu kadar birikmiş sorunu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borç batağındaki durumu, yatırımların ve hizmetlerin durma noktasına gelmesi gibi devasa sorunları varken AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve yönetimi, niye böyle boş işlerle uğraşıyor anlamış değilim.

Zaten siyasetin özelliklerinden birisi de, insan kazanma sanatı olmasıdır.

Nerede sizin insan kazanma bakışınız? Hayretle yaşananları izliyorum.

Ama bu anlamda kolayı seçen şimdi ki yeni nesil AK Parti Bursa yöneticileri, gördüğüm kadarıyla iyi bir sınav vermiyor.

Eski AK Partilileri aforoz eden bu yeni nesil AK Parti siyaset anlayışının da Bursa’da sınıfta kaldığını şimdiden söyleyebiliriz.

AK Parti Bursa siyasetinde özellikle bu dönemde yapılan yanlışlar ve pis işlerle uğraşan kişilerin isimlerinin bu kadar ayyuka çıkması da rezilliğin ayrı bir boyutudur.

Hatırlarsanız yine geçtiğimiz aylarda AK Parti Bursa İl Başkanlığını yönetemeyen Ayhan Salman sosyal medyada akılara ziyan bir açıklama yapmıştı.

İşte o açıklama;

"Bir davaya inanmak ve sevmek illa ki sıra dışı ya da kahramanca şeyler yapmak değil; sıradan şeyleri de hassasiyetle ve samimiyetle yapabilmektir. Bu yolda herkesi hatta istersen rakiplerini bile sev ama bence kara listeni de hep güncel tut."

Koskoca iktidar partisinin il başkanı olan Ayhan Salman, sosyal medyadan yazdığı bu yazı ile bu tür hesaplaşma işleriyle uğraşıyorsa, bu zihniyetten Bursa’ya hizmet beklemek de abes olacaktır.

Bence bu saatten sonra AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve yönetimi bir an önce istifasını vererek, partiye gerçekten faydalı olabilecek kişilerin önünü açması gerekiyor. Yoksa Bursa’da bundan önceki bazı beceriksiz AK Parti İl başkanlarının yaşadığı akıbet gibi hazin bir son, onu da beklemektedir. Bizden söylemesi.

Takdir onların…

Ha unutmadan, yine AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve yönetim kurulu üyeleriyle ilgili bize gelen iddiaları ve bazı netameli konuları da önümüzdeki günlerde sizlere aktaracağız.

Şimdilik benden bu kadar…

‘Mazlumun ahı, indirir şahı’…

Selam ve dua ile

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 18:56

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0