İYİ Parti Bursa'dan kadınlar günü etkinliği

İYİ Parti Bursa'dan kadınlar günü etkinliği
banner98

Osmangazi İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirilen programa programı düzenleyen Osmangazi İlçe Başkanlığı Kadın Politikaları Başkanı Özden Ermutlu, GİK üyesi Müberra Çakır, Merkez Disiplin Kurulu Başkan Vekili Avukat Şeyda Şahin, Kurucular Kurulu üyesi Sermin Can Özensoy, Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Özgür Şimşek, İl Başkanlığı Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Rüya Sani Gündiler, Osmangazi Belediye Meclis Üyemiz Sözcüsü Büşra Şahin, katıldı.

"ÖZGÜR BİR TÜRKİYE'DE YAŞIYORUZ"

Osmangazi Belediye Meclis üyesi Büşra Şahin, "Kadınların sadece insan olduğunu bilen bir toplumda yaşıyoruz. Özgür bir Türkiye'de yaşıyoruz. Ben yerelle ilgili bir belediye meclis üyesiyim ve Osmangazi adına çok kısa bir şey söylemek istiyorum. İlçe başkanlığımızdan Özden başkanın nezdinde yüzlerce kadınla siyaset yapıyoruz. Deprem afet sonunda tüm kadınlarımız her zaman alandaydı. Bizler her zaman dışardayız. Bizlerden ne isterseniz başımız gözümüz üzerine" diye konuştu.

"ORTA DOĞU COĞRAFYASINDA KADIN OLMAK ZORDUR" 

Başkan Vekili Avukat Şeyda Şahin, "Şuna değinmeden geçemeyeceğim. Orta doğunun coğrafyasında kadın olmak zordur. Etek boyunuza edep yüklerler. Başınızdaki örtüye siyaset yüklerler. Kahkahanıza yorum yüklerler ve yaptığınız her şeyin sonunda size illa ki bir kabahat yüklerler. Kadına soru sorulmaz, kadına hiçbir şey danışılmaz. Saçı uzun aklı kısa derler ama aklı uzundur aslında kadının. Erkek verir kararları, verdiği kararlarda kadına soru sormamış. Orta doğu coğrafyasında bizleri bu cümleleri kurabilme özverisi gösteren, seçilme hakkı veren, siyaseten bizlerde varız diyebilmemizi sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür etmek istiyorum. Genel başkanımızın kadın olmasının verdiği gücün partili arkadaşlarımız tarafından tarifi yoktur. Meral Akşener bu ülkenin istikbali açısından belki şu an anlamlandırılamadı. Belki anlamlandıranlar oldu. Belki de taşlar hala oturmadı. Genel başkanımız bir irade koydu. 20 yıldır bu ucube düzeni devşirebilmek adına bir kadın olarak tüm Türkiye vatandaşları karşısına alabilmek adına bir irade koydu. Koymuş olduğu bu iradeyle birlikte denildi ki masa dağıtıldı. Hayır efendim masa dağıtılmadı. Genel başkanımız masadaydı diğer 5 adam masadan kalktılar. Genel başkanımız sonuna kadar direndi ve büyük bir mücadele verdi. Herkese rağmen, her şeye rağmen, yandaş basına, yediği hakaretlere rağmen direndi" diye konuştu.

Osmangazi İlçe Başkanlığı Kadın Politikaları Başkanı Özden Ermutlu, şu şekilde konuştu: "Bir kadını ortadan ikiye böl, yarısı annedir, yarısı çocuk, yarısı sevgili. yarısı aşk. Duyanlar bunu bilmez, görenler anlamaz bunu. Yarısı rivayettir, yarısı gece. Kadına dair söyleyeceğimiz her şeyin eksik kalacağını biliyoruz. O yüzden çok uzun uzun cümleler kurmaya gerek yok. İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız, iyi ki kadınız biz. Türkiye'nin Türkiye yükselecek, kadın güçlenecek."

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0