banner101

İnsan kaçakçılığı’na Bursa Büyükşehir Belediyesi'de mi bulaştı?

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, hizmet pasaportu aracılığıyla Avrupa’ya insan kaçırılmasına, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin karıştırıldığının da iddianamelere girdiği duyumlarını aldıklarını ileri sürdü.

İnsan kaçakçılığı’na Bursa Büyükşehir Belediyesi'de mi bulaştı?

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, hizmet pasaportu aracılığıyla Avrupa’ya insan kaçırılmasına, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin karıştırıldığının da iddianamelere girdiği duyumlarını aldıklarını ileri sürdü.

2019 yılı içerisinde Büyükşehir aracılığı ile yapılan etkinlikler yoluyla yurtdışına çıkarılan 162 kişiden 48’nin geri dönmediğinin tespit edildiğinin iddia edildiğini vurgulayan Türkoğlu, Başkan Alinur Aktaş’a seslenerek, “Euro cinsinden para alışverişlerinin dahi soruşturma ve kovuşturma dosyalarına girdiği ileri sürülen bu skandalın sorumluları kimlerdir ve haklarında herhangi bir işlemo yapılmış mıdır?” sorusunu yöneltti.

ARALARINDA PKK İLE İLTİSAKLI OLAN DA VAR!

Duyumlarına göre savcılık ifadelerine ve soruşturma tutanaklarına yansıyan iddialardan, gri pasaport aracılığı ile yurtdışına gidip de dönmeyenlerin arasında PKK ile iltisaklı olduğu iddia edilen ve hakkında yurtdışına çıkış yasağı bulunan bir kişinin olduğunun da anlaşıldığını belirten Türkoğlu, “Sn. Alinur Aktaş bu konuda kendisine de mutlaka ulaşmış olan iddiaların sonucunda ne tür gelişmeler olduğunu, pasaport evraklarının altında imzası bulunan sorumlular hakkında herhangi bir tasarrufta bulunup bulunmadığını, yapılan gözaltı ve tutuklamalar arasında Büyükşehir personelinin olup almadığını kamuoyuna derhal açıklamalıdır” dedi.

Türkoğlu’nun konu ile ilgili açıklaması aynen şöyle:

“Duyumlarımızdan ve araştırmalarımızdan edindiğimiz bilgilere göre sadece 2019 yılında, spor kulüpleriyle yapılan 4 ayrı etkinlik var.

Birincisi; Barbaros Spor Kulübü aracılığı ile 22 Mayıs 2019 tarihinde Kosava’nın Podujevo şehrinde düzenlenen Bay-Bayan Futbol turnuvası etkinliği ile gerçekleşiyor.

Burada kritik soru şu: Barbaros Spor Kulübü’nün Büyükşehir’e verdiği 27 kişilik isim listesi, Büyükşehir Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne onaya giderken 40’a nasıl çıkıyor?

Şimdi sıkı durun: Bu 40 kişilik kafileden tam 18 kişi geri dönmüyor!

İkincisi; Soğanlı Kanalboyu Nilüfer Spor Kulübü yapacağı yurtdışı etkinliği nedeniyle Büyükşehir’e 40 kişilik gri pasaport talepli liste gönderiyor. Bu kafile de Büyükşehir Basın ve Yayın Daire Başkanlığından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne onaya giderken 44 kişiye çıkıyor ve bu etkinlikte de yurtdışına gidenlerden tam 11’i geri dönmüyor.

Üçüncüsü; Zafer Spor Kulübü, 1-6 Temmuz 2019 tarihleri arasında Arnavutluk’un Durres kentinde Vllaznimi Cup 2019 Futbol turnuvası Etkinliği düzenliyor ve Büyükşehir’e 45 kişilik liste sunuyor.

Ne tesadüf ki, bu kafile sayısı da Çevre ve Şehircilik’e giderken 53 kişiye çıkıyor ve bu yolla yurtdışına gidenlerden tam 19’u geri dönmüyor.

Dördüncüsü; 28 Şubat 2019 tarihli yazıyla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne onay için gönderilen bir diğer liste 22 kişiden 25’e çıkarılıyor.

Burada ilginç olan ise Barbaros Spor Kulübü’nün daha önce 22 Mayıs tarihinde Kosova’da düzenlediği bay bayan futbol turnuvasının aynı bilgileri kullanılıyor ve kulübün 22 kişilik gri pasaport talep listesi bu kez 3 kişi artarak 25 kişi oluyor.

CEVAP VER SN. AKTAŞ!

Şimdi buradan soruyoruz:

-Sn. Alinur Aktaş; Savcılık ifadelerine, soruşturma ve kovuşturma dosyalarına kadar girdiği öğrenilemeyen iddialarda Büyükşehir Basın Yayın Dairesi Başkanlığı ile Protokol Müdürlüğü’nden isimlerin de bulunduğu, kişi başına 5-7 bin Euro arasında rüşvet iddialarının da yer aldığı devletin resmî tutanaklarındaki bu skandal iddialarla ilgili kamuoyuna verilecek bir cevabınız var mı yok mu?

-Sorumluluğunuz altındaki Daire veya müdürlüklerin doğru ya da yanlış her icraatının yükümlülüğünü siz de taşımıyor musunuz?

-Bu kapsamda size de ulaşan bu vahim iddiaların hesabını sordunuz mu?

-Örneğin spor kulüplerinden gelen kafile listelerinin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Valiliğe giderken nasıl olup da kişi bazında birden bire arttığını öğrendiğinizde ne yaptınız?

Sadece 2019 yılında sizin aracılığınız ile yurtdışına giden 162 kişiden dönmeyen 48 kişinin kaç tanesi, listeye eklenen o fazlalık isimlerden oluşuyor?

-Ve son sorumuz da şu olsun:

Yurtdışına Büyükşehir aracılığı ile gidip de dönmeyenler arasında bulunan ve PKK ile iltisaklı olduğu iddia edilen kişinin kim olduğunu hiç merak ettiniz mi ya da merak edip de öğrendiğinizde ne hissettiniz?

Kamuoyu adına acele cevap bekleriz!..”

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2021, 21:06

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0