İNCE BAKIŞ'IN KONUĞU GAZETECİLİK BÖLÜMÜ MEZUNU SEYFULLAH KORUK OLDU

Usta Gazeteci Necmi İnce'nin hazırlayıp sunduğu İnce Bakış programının konuğu Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu Seyfullah Koruk oldu

İNCE BAKIŞ'IN KONUĞU GAZETECİLİK BÖLÜMÜ MEZUNU SEYFULLAH KORUK OLDU
banner98

İnce Medya Grup bünyesinde stajer olarak başlayan Seyfullah Koruk,futbola olan ilgisinden dolayı gazeteci olmak istiyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu olan Koruk,küçüklüğünden beri futbolun içinde olmak istediği için gazeteciliğe adım atıyor.Koruk, Artvin Yusufeli ilçesinde doğup orada büyüdü, eğitim hayatını da Liseye kadar orada sürdürdü.

Futboldan kopmak istemediği için gazetecilik bölümünü seçti

Gazeteci adayı Seyfullah Koruk, küçüklüğünden beri ailesinden gelen bir futbol merakının var olduğunu söyleyerek sürekli futbolun içerisinde izlemesini ve oynamasını sevdiğini belirtti.Koruk, köyde olduğu için futbolcu olamadığını vurgulayarak,futboldan kopmak istemediği için gazetecilik bölümünü seçtiğini söyledi.

Okul da uygulamalı dersler olduğu için çok sorun yaşamıyorum

Seyfullah Koruk” Tabii ki mesela bize hocalarımız ilk gittiğimizde zamanda söylemişlerdi burada öğrendiklerinizle hani çalışma hayatına başladığınız zaman arada illaki fark olacak hatta çok fark olacak. Okul da uygulamalı dersler olduğu için çok sorun yaşamıyorum. Biraz da bizim şanssızlığıma denk geldi. Pandemi araya girdi ve bu pandemi bizi çok geriye attı yani tam okulda arkadaşlarımızla böyle tam verimli zamanımızdayken pandemi araya girince verim de düştü verim düşüncede bizi dediğim gibi geriye attı, alacağınız uygulamalı dersleri online aldık” şeklinde konuştu.

Bol bol köşe yazarı okumaları gerek

Gazetecilik bölümünü okumaya yeni başlayan örenci kardeşlerine de tavsiyelerde bulunan Koruk, kendisine hocalarının söylediği tavsiyeleri tavsiye edebileceğini belirterek hocalarının kendilerine her hafta haftadan haftaya olan derslerinde kaç köşe yazarı okudun diye sorduklarının altını çizdi. Koruk, ayrıca genç öğrenci kardeşlerine bol bol gazete okumalarını ve Bolca kitap okumalarını tavsiye etti.

Yaş gruplarına göre haberler olması lazım

Gazete maliyetlerinden dolayı,her şeyin dijitale dönmesine de değinen Koruk” Zaten şu andaki en küçük bir çocuğa bile baktığınız zaman hepsinin elinde bir telefon var, yaşlı teyzelerin bile öyle o şekilde Bir tıkla habere giriyorlar herhangi bir sitede bir web sitesinden direkt girebiliyorlar, o yüzden bu gazeteler artık belki de olmayacak, basılmayacak bir şekilde ve full bir şekilde dijitale döküldü. Küçük bir çocuk bile bunu bilebiliyorken artık bizim gibi bu sektöre atılmış birileri daha usta bir şekilde yaş gruplarına göre haberler çıkacak alan çok geniş” dedi.

Fotoğraf makinesi şart

Gazetecilerin farklarını ortaya koyması konusuna da değinen Seyfullah Koruk ”Bize üniversitedeki bir hocamız şui örneği verdi, bir gazeteci iş başvurusuna gittiği zaman fotoğraf makinesi var mı yoksa dedi ben zaten onu hiç görüşmeye bile almam demişti” dedi. Koruk, okulda öğrendiğimiz on parmak klavye ile yazma bir gazeteciyi ön plana çıkaracağını söyleyerek, yabancı dilinde öğrenilmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Kendilerini geliştirmeleri gerek

Gazeteci adayı Seyfullah Koruk” Gazetecilik Bölümünün tek bir dalda sadece gazete ile ilgili olmadığını okulda hukuk derslerinin de olduğunu ekonomi derslerinin de olduğunu birçok dalda derslerinin olduğunu dile getirdi. Koruk bu bölümü okuyacak öğrenciler için, kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyleyerek, mesleğe başladıkları zaman bir hukukçuyla bir röportaj herhangi bir şey olduğu zaman bunu halk dilinde sadeleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2022, 14:57

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0