Gazeteci Necmi İnce Hakaret eden İsmail Taştan 2.cezayı aldı

İnce Medya Grup İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Necmi İnce ile ilgili 2018 yılından beri belli siyasilerin desteği ile maddi anlamda da destek verilen bazı gazetecilerin yazdığı iftira ve hakaretlerle ilgili hukuk mücadelesini devam etmektedir.

Gazeteci Necmi İnce Hakaret eden İsmail Taştan 2.cezayı aldı
banner98

Bu kapsamda Gazeteci Necmi İnce ile hakkında ileri geri yazılar yazan iftralar ve hakaret eden  İsmail Taştan'da 4 yıl öncesinde  "Şantaj Şüphelisi Necmi İnce" başlıklı yazısı sonrasına hukuk mücadelesinde TC. Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kendisine  87 gün hapis ve 1740 tl para ceza verildi.

Bursa Medyasının güçlü ve korkusuz kalemi Gazeteci Necmi İnce ile hakkında kesinleşmiş hiç bir kararı olmadığı ve sicilininde temiz olmasına rağmen belli güruhlar tarafından algı yapılarak itibar suiskastına uğratılmaya çalışıldı.

Gazeteci Necmi İnce'nin kazandığı Ceza davası sonrasına İsmail Taştan ile ilgili açtığı ikinci davası olan manevî tazminat davasınıda kazandı.

Bu kapsamda TC. Bursa 13. Asliye Hukuk Mahkemesinin en son gerçekleşen duruşmada İsmail Taştan'ın Gazeteci Necmi İnce'ye yapmış olduğu hakaretten dolayı 10 bintl manevî tazminat kararını verdi.

Gazeteci Necmi İnce'nin 2 kez kazandığı dava sonrasında yaptığı açıklamada "Hukukun üstünlüğüne inanan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olarak tarafsız mahkelerin verdiği kararlardan dolayı memnun olduğunu, adaletin er geç tecelli ettiğini" söyledi.

Gazeteci Necmi İnce, bundan sonra başka gazetecilerle ilgili de manevi tazminat davalarının olduğu ve en kısa zamanda da bu davaların olumlu sonuçlanacağına inandığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2022, 12:12

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0