Bursa Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin sosyal yaşamın her alanında yer alabilmesi amacıyla birbirinden farklı etkinliklere imza atıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Sağlıklı Yaşam Müdürlüğü iş birliğinde özel gereksinimli bireyler ve ailelerine yönelik ‘İlk Yardım Bilgilendirme Eğitimi’ düzenlendi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki eğitim programında, acil durum anında yapılması gereken temel ilk yardım uygulamaları ve hayati önem taşıyan adımlar anlatıldı. Olası kaza veya sağlık sorunu anında yapılacak doğru müdahale yöntemleri de uygulamalı olarak gösterildi.
Engelli Hizmetli Şube Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Oya Ovat, düzenlenen programla özel gereksinimli bireylere ve ailelerine uzmanlar tarafından ilk yardım eğitimi verildiğini söyledi. Ovat, acil durum ve kriz anlarında ihtiyaç duyulan müdahale yöntemlerini herkesin bilmesi gerektiğini dile getirdi.
Engeller, hayat kurtarmaya engel değil
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından özel gereksinimli bireyler ve ailelerine yönelik ilk yardım bilgilendirme eğitimi verildi.
YORUM EKLE
1
NİLÜFERLİ HENTBOLCULAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
2
TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ YOLA ÇIKIYOR
3
Endüstriyel Atık Getirme Merkezinin Çalışma Saatleri...
4
MANSUR YAVAŞ VE ÖZGÜR ÖZEL BİRLİKTE BAKAP’I...
5
Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca; Bu...
6
ŞİRKET KURULUŞUNDA “DİJİTAL DOĞUŞ” ÇAĞI...
7
SUYA ATILAN İMZA 71 YAŞINDA
8
TİM’in 5 başkan ve yöneticileri “Sonsuz Bir...
9
ÇOCUKLAR HACİVAT KARAGÖZ İLE EĞLENDİ
10
Başarılı Oyuncu Demet Evgar, 3. Tarımda Pozitif...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:48
GÜNEŞ
08:17
ÖĞLE
13:18
İKİNDİ
15:48
AKŞAM
18:10
YATSI
19:33
SAYFALARTüm Sayfalar