ENDÜLÜS PARKT AVM'DEN BURSA OTİZİM DERNEĞİNE YAKIŞMAYAN UYGULAMA

Bursa Nilüfer'deki Endülüs Park AVM'de gerçekleşen Anne-Çocuk Festivali'nde izin alınarak stant açan Bursa Otizm Derneği'ne yönelik alınan insanlık dışı tavır pes dedirtti. Bu kadar hassas olduğumuz bu günlerde Endülüs Park Avm yöneticilerin yaptığı terbiyesizliğe Bursa'lı vatandaşlarda tepkisiz kalmadı ve derneğe sosyal medyada destek çıg gibi büyüdü.

ENDÜLÜS PARKT AVM'DEN BURSA OTİZİM DERNEĞİNE YAKIŞMAYAN UYGULAMA
banner98

Festivalde stant açan Bursa Otizm Derneği (ODER), henüz festivalin ilk gününde AVM yönetiminin, organizasyon şirketinin ve H&M isimli giyim mağazası yönetiminin insanlık dışı tavrıyla karşı karşıya kaldı. 

Yerleri ayırtıldığı halde isimlerinin listede olmadığını öğrenmlerine ve ardından kendilerine gösterilen masadan kovulmalarına rağmen festivalde otizme farkındalık sağlamak adına kalmak isteyen dernek, bu kez de masalarının mağazaya yeterince uzak olmaması sebebiyle AVM ve mağaza yönetiminin zorbalığına uğradı. 

"Kamuoyu ile paylaşıyoruz..."

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa ODER Başkanı Emel Kanberoğlu, "Derneğimiz, tamamen gönüllülerden oluşan ticari bir faaliyet amacı olmayıp, tümüyle geleceğin tehlikesi Otizm adına yüksek sorumluluk taşıyan bir dernektir.

Yaşanılan aşağılayıcı üslüp, organizasyondaki yönetim ve planlama eksiklikleri, yöneticilerin zafiyetleri, iletişim bozukluk ve eksiklikleri açıkça görülmektedir.

Derneğimizin tüm otizmli bireyler ve aileleri adına yaşanılan bu üzücü durumu kabul etmediğini ve kınadığını tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz" ifade

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0