Barutçu Tekstil’de direnen kadınlara, işçi kadınlardan destek ziyareti

Barutçu Tekstil fabrikası önünde direnen kadınlara bugün Öz İplik-İş Kadın Komitesi üyeleri destek ziyareti gerçekleştirdi.

Barutçu Tekstil’de direnen kadınlara, işçi kadınlardan destek ziyareti
banner98

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 9 kadın işçinin fabrika önünde başlattığı direniş 144. gününde devam ediyor.

Fabrika önünde direnen kadınlara bugün Öz İplik-İş Kadın Komitesi üyeleri destek ziyareti gerçekleştirdi.

“Barutçu Tekstil firması yetkilileri, sendika ve işyeri arasında bir taraf baskısı oluşturarak işçiler üzerinde korku yaratmaktadır” diyen Öz İplik İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Fulya Pınar Özcan, “Sendikalı olmaları neticesinde 9 kadın emekçi arkadaşımızın iş ilişkisi sonlandırılmıştır. Sendikalı oldukları için emekleri ve ekmekleriyle tehdit edilen arkadaşlarımız yaklaşık 5 aydır fabrika önünde bu haklı ve zorlu mücadelesini sürdürmektedir. Örgütlenme sürecinde maalesef işyeri çok daha ileri giderek örgütlenme mücadelesi sürdüren çalışanlarımızın sağlığını tehlikeye atacak adımları dahi atmaktan çekinmemiştir” dedi.

8 Mart vesilesiyle Barutçu Tekstil işçilerini ziyaret ettiklerini söyleyen Özcan, “Bugün hala aynı baskılar devam ediyor, bugün hala eşitlik mücadelesi, adalet, emek, iyi çalışma koşulları talebimiz. Barutçu Tekstil yetkililerinin sendikal baskı ve engellenmeleri sona erdirmesini, sendikal sebeple iş ilişkisi sonlandırılan üyelerimizin, sendikal haklarına saygı duyularak işe iadelerinin gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Eşit işe eşit ücretin sunulduğu çalışma ortamında çalışmak istiyoruz” diye konuştu.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0