banner101

15 TEMMUZ RUHUNU GENÇLERE AKTARMALIYIZ

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi, geleneksel olarak düzenlediği Çırağan Söyleşilerine eğitimci ve yazar Prof. Dr. Yusuf Kaplan’ın ’15 Temmuz Ruhu’ konulu konferansıyla devam etti.

15 TEMMUZ RUHUNU GENÇLERE AKTARMALIYIZ

TÜMSİAD Bursa Şubesi Dernek Binasında gerçekleştirilen söyleşiye; Bursa Valisi İzettin Küçük, AK Parti Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yıldız, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan ile TÜMSİAD Bursa Şube Başkanı Osman Arslan, TÜMSİAD Bursa Şubesi ve Semerkand Derneği üyesi ile birçok STK temsilcisi katıldı.

“YAPILMASI GEREKEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, bir selamlama konuşması yapan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan, TÜMSİAD camiası olarak 15 Temmuz’u yakından yaşadıklarını ifade etti. Arslan, “15 Temmuz gecesi yaşananların, halkımızın iradesinin ve direnişinin gençlere aktarılması, bu ruhun yaşatılması lazım. Bunun için artık vakit kaybedilmemeli. TÜMSİAD olarak yapılması gerek ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Arslan sözlerine şöyle devam etti; “İçimize, işlerimize, ailelerimize kadar sızan bu hainlerin, 15 Temmuz gecesi ihanetlerinin gün yüzüne çıkmasına tanık olduk. Bir daha böyle karanlık zamanlar yaşaşamamız için hepimizin çok uyanık olması gerekiyor. İşte bu yüzden, 15 Temmuz ruhunu anlamak ve yaşatmak çok önemli” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ SADECE ANMA GÜNÜ OLARAK KALMAMALI”

Programın açılışında konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük de Türkiye’nin bir daha böyle günler yaşamamasını dileyerek, “15 Temmuz sadece bir anma günü olarak kalmamalı, böyle günlerden ders almalı ve bizlere yeni ufuklar açmalı” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin öncelikle Anadolu insanına yönelik bir ihanet hareketi olduğuna dikkat çeken AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise, ordunun içine sızan mankurtların, halkın vergisiyle alınan silahlarla, halkın üzerine silah çekilmesinin asla affedilmeyecek, en büyük ihanet olduğunu söyledi.

“15 TEMMUZ BİR DİRENİŞ BİÇİMİDİR”

15 Temmuz Ruhu konulu konferansıyla ‘Çırağan Söyleşilerinin’ konuğu olan Prof. Dr. Yusuf Kaplan da, 15 Temmuz’un, 200 yıldır Türk ve İslam alemini yıkmak için uğraşan batılı, emparyalist ülkelerin düzenledikleri bir girişim olduğunun altını çizdi. Kaplan, “15 Temmuz sadece bizimle, bu topraklarla ilgili bir hadise değildir. 15 Temmuz bir direniş biçimidir, tüm İslam aleminin dirilişi olan bir tarihtir. Bu gün halkımızın yazdığı bir destandır” dedi.

İslam coğrafyasının tarihinin en zor dönemlerinden birinden geçtiğini söyleyen Kaplan, Türkiye’nin tüm mazlum milletler ve İslam dünyasının umudu olduğunu ifade etti. Kaplan, “Bu ülkede 200 yıldır darbe üstüne darbe yapmaya çalışıyorlar ama halkımız asla teslim bayrağı çekmedi. Çünkü Türkiye, batılı emperyalistlerin sömürgeleştiremediği tek ülkedir. İslamiyet bizim tek vazgeçilmezimiz olduğundan, önümüzde kimse duramaz. 15 Temmuz’da yaşanan paralel devlet meselesi değildi. Burada 28 Şubat’ta olduğu gibi, hedef tahtasına müslümanları, cemaatleri koyarak devleti bunlardan ayırma çabasıydı. Yani, paralel din yaratmaya çalışarak, misyonerlik faaliyetleriyle başaramadıklarını, başarmaya çalıştılar” dedi.

Kaplan sözlerine şöyle devam etti, “Türkiye, Batı ülkelerinin düşüncelerine bile getiremeyecekleri şeyleri başardı. Mehmetçiğimiz, Zeytindalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarında, bir tek sivilin ve masumun canına zarar gelmemesi için çok dikkatli bir şekilde davrandı. Bunu, operasyonlarında sözde demokrasi ve barış vaat eden Amerika’da göremezsiniz, onlar binlerce masumun kanını döktüler, oysa Türk askeri bunu yapmamak için operasyonların 2-3 ay gecikmesini göze aldı. Tüm halkımızın desteğiyle, Somali’ye götürdüğümüz yardımlar dünyaya örnek oldu. İşte bu 15 Temmuz ruhudur.”

“YENİ GAZALİ’LER, SİNAN’LAR YETİŞTİRMEMİZ LAZIM"

Özellikle son 10 yılda globalleşmenin, tüm dünya yıetkilediğini ve bunun insanları makineleştirdiğine değinen, bunun için çocukların eğitiminin özel bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Kaplan, “Bizim 15 Temmuz direnişini, bir diriliş destanına çevirmemizin tek yolu eğitim kurumlarımızı düzenleyip, öncü nesiller, yeni Gazali’ler, Mimar Sinan’lar yetiştirmemizden geçer. Eğer biz bu çocukları kaybedersek, geleceğimizi de kaybederiz” şeklinde konuştu.

Söyleşinin sonunda, TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Prof. Dr. Yusuf Kaplan’a teşekkür plaketi verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0